От Столична община отказаха да коментират идеята за преместването на

...
От Столична община отказаха да коментират идеята за преместването на
Коментари Харесай

Ще преместят ли завода за преработка на боклук от София към Маришкия басейн?

От Столична община отхвърлиха да разясняват концепцията за преместването на завода за отпадък от София към Маришкия басейн, тъй като към този момент това е единствено концепция и няма план. Общината към този момент е извървяла дългия път по одобряването на плана и търси реализатор.

Към момента процедурата за построяването на RDF-инсталацията в ТЕЦ-София е спряна и върната на " Топлофикация София " за ново разглеждане, откакто през 2020 година Комисията за защита на конкуренцията откри, че " Топлофикация София " е позволила редица неточности при оценката на офертите в търга.

Така изборът на консорицума, който предишното лято бе класиран преди всичко с цена от 291.4 млн. лева без Данък добавена стойност се оказа незаконосъобразен. В търга участваха пет компании, само че единствено две от тях стигнаха до финала.

През 2018 година кметът Фандъкова беше във Виена, с цел да се запознае с технологията на виенските фабрики за изгаряне на битови боклуци, един от които е в жилищен квартал. Тази технология би трябвало да бъде построена и у нас, само че към този момент повече от четири години не може да се стигне до строителство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР