От средата на тази година ще бъде открита директна авиолиния

...
От средата на тази година ще бъде открита директна авиолиния
Коментари Харесай

Директна авиолиния София-Баку от средата на годината

От средата на тази година ще бъде открита директна авиолиния сред София и Баку.

Такова съглашение беше подписано по време на визитата на президента в Азербайджан, предава БНР. Той беше посрещнат от сътрудника си Илхам Алиев, като двамата подписаха и декларация за подсилване на стратегическото партньорство.

Подписаната декларация за подсилване на стратегическото партньорство сред Азербайджан и България е израз на значителен капацитет и политическа воля сред двете страни да се задълбочи съдействието и в други браншове, с изключение на енергетиката, съобщи Радев:

" С президента Алиев споделяме убеждението, че имаме общ интерес да оползотворим геостратегическото състояние на нашите две страни освен в енергийна, само че и в транспортна и цифрова съгласуваност ", разяснява Радев. 

Държавният глава напомни стратегическото значение на газовата връзка България - Гърция, по която страната ни получава азерския газ, който задоволява половината от потреблението у нас, само че и дава сигурност за доставките в района на Балканите: " Най-сетне се свърза Южния газов кулоар с Централна и Източна Европа ".

При четвъртата си персонална среща единствено за последните две години, на която е хазаин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев означи, че страните ни са стратегически сътрудници още от 2015 година. 

" Нашите отзиви и позиции са идентични. Нашият дух е да задълбочим в допълнение това съдействие, да дадем още смисъл и наличие и да бъдем и отсега нататък стратегически сътрудници ", добави Алиев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР