„От средата на 2017 г. до март 2021 г., по

...
„От средата на 2017 г. до март 2021 г., по
Коментари Харесай

Емил Георгиев, “БСП за България“: Ако не се реши въпросът с яз.Тракиец, хората в Хасково ще продължават да пият радиоактивна вода

„ От средата на 2017 година до март 2021 година, по предписание на РЗИ Хасково водата, доставена от водоснабдителната мрежа, може да се употребява само за битови потребности. През целия този интервал водата за питейни потребности и подготвяне на храна се доставяше в Хасково само от 12 водоноски. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Емил Георгиев по време на парламентарния надзор в Народното събрание. Той зададе въпрос по отношение на метода, по който Министерството на районното развиване и благоустройство счита да реши проблемите с качеството на питейната вода на територията на община Хасково, за които Българска социалистическа партия сигнализират от години.

По думите му през 2018 година Георгиев, в качеството си на изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите, е провел срещи с управлението на Министерството на районното развиване в лицето на министър Нанков. „ На срещите се ангажираха с извънредно решение на казуса до края на 2019 година В взаимно писмо до Федерацията на потребителите от Министерството на районното развиване, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда се акцентира, че единственото различно решение с качеството на питейната вода е създаване на пречиствателна станция на язовир Тракиец “, изясни той.

„ За страдание, вместо да се провиснал средства за доизграждане на съществуваща пречиствателна станция на 15 километра от Хасково, се отпуснаха 2 млн. лева за построяването на нови 8 дублиращи сондажни кладенци за питейна вода в 3 зони от едно и също подземно водно тяло, за което е потвърдено, че водата е радиоактивно нечиста “, съобщи Емил Георгиев.

В тази връзка той се обърна към министър Гроздан Караджов със следния въпрос: „ Кога и по какъв начин Министерството на районното развиване и благоустройство ще реши проблемите с качеството на питейната вода на територията на община Хасково? “

„ Ако не се реши въпросът с язовир Тракиец, хората в Хасково ще не престават да пият радиоактивно нечиста вода “, предизвести Емил Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР