От следородилна депресия страдат не само младите майки, но и

...
От следородилна депресия страдат не само младите майки, но и
Коментари Харесай

Учени: И мъжете страдат от следродилна депресия

От следородилна меланхолия страдат освен младите майки, само че и бащите, настояват американски експерти от Центъра по логика на психиката на репродуктивното здраве. Те показаха заключения от свое изследване на конференцията на Американската асоциация на психолозите в Сан Франциско.

Обект на наблюдаване в проучването са били 450 мъже, станали татковци неотдавна. Учените открили, че 10% от тях развили типичните признаци на следродилна меланхолия, а 18% получили обезпокоително разстройство.

Освен това, при мъжете също може да се следят неразположения, сходни на тези при бременност като утринно гадене, киселини, стомашни конвулсии, смяна в апетита. А откакто половинките им родят, при някои от татковците се следи спад на равнищата на мъжкия хормон тестостерон и увеличение на хормона пролактин, необходим на родилките за производството на кърма.

Възможно е страдащите от следродилна меланхолия мъже да са доста повече от откритите все още проценти, само че просто да потискат деянията й, защото се тормозят да не ги компрометира, считат учените. Подобно държание обаче може да отключи след това съществени проблеми с душeвността, предизвестяват те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР