От сезон 2026 във Формула 1 Ред Бул Пауъртрейнс заедно

...
От сезон 2026 във Формула 1 Ред Бул Пауъртрейнс заедно
Коментари Харесай

Ред Бул: Два отбора искат мотори от нас за сезон 2026

От сезон 2026 във Формула 1 Ред Бул Пауъртрейнс дружно с Форд ще доставя задвижващи системи на двата отбора на компанията за енергийни питиета: Ред Бул и Алфа Таури. Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнър разгласи, че има други два тима, които желаят да получават мотори от международните първенци, а малко по-рано тази година отново той изясни, че Ред Бул Пауъртрейнс най-вероятно няма да има потенциал да работи с потребителски отбори още от 2026 година.

Предполага се, че единият от двата тима, които желаят мотори от Ред Бул/Форд е Макларън, а отборът съумя да си обезпечи и един от най-опитните инженери на Ред Бул – Роб Маршал, който от 1 януари става механически шеф в Уокинг, а за последно в Ред Бул отговаряше тъкмо за развиването на Ред Бул Пауъртрейнс.

След като Хонда и Астън Мартин оповестиха, че ще работят дружно от 2026 година, от Макларън импровизирано разясниха, че опциите пред отбора понижават, макар обясненията на Зак Браун, че той е удовлетворен от задвижващите системи, които получава от Мерцедес.
 Макларън притегли значим инженер от Ред Бул Макларън притегли значим инженер от Ред Бул
Предполага се, че поради значимостта на американския пазар за Макларън и фирмите, свързани с отбора, то доставката на задвижващи системи, в чийто име участва и Форд, ще се отрази по-добре маркетингово на марката.
 Макларън може да договаря с Ред Бул за мотори Макларън може да договаря с Ред Бул за мотори
Най-вероятно другият претендент е Уилямс – още един от клиентите на Мерцедес, където пък американската връзка е по линия на притежателите на отбора.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР