От септември 2023 г. фактурата за електроенергия ще се получава

...
От септември 2023 г. фактурата за електроенергия ще се получава
Коментари Харесай

Спират хартиените сметки за ток в Западна България

" От септември 2023 година фактурата за електрическа енергия ще се получава единствено по електронен път ". Това известие е тормозило част от клиентите на " Електрохолд ", доставчика на ток за Западна България. Причината е, че някои хора към момента избират да виждат сметките си на хартия, други не могат да работят с интернет, трети нямат достъп до мрежата. 
Преминаването към е-фактури за всички битови консуматори през септември е залегнало в измененията в Общите условия на " Електрохолд Продажби ". Все отново ще има изключения -  в утвърдените от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) текстове е планувана алтернатива хартиеното другарство сред снабдител и клиент да продължи. Ако някой държи и след август да получава плик в пощенската си кутия с фактурата за месечното ползване, ще би трябвало да подаде категорично заявление за това.
За задачата титулярът на партидата би трябвало да посети персонално търговски център на " Електрохолд Продажби " и да попълни Заявление за приемане на хартиена фактура. 
" До август 2023 година всички клиенти ще получават пример на заявката дружно със сметката си за ток ", изясняват от компанията. Много битови консуматори към този момент са минали към е-фактури и получават известията по мейл. Който желае да се причисли, може да го направи посредством уеб страницата на компанията. Електронната фактура е годен данъчен документ. Тя съдържа всички данни като хартиената.
От на следващия ден - завършек на отоплителния сезон 
" Топлофикация София " стопира парното от на следващия ден. Всички компании за дялово систематизиране са известени и имат подготвеност да стартират новата отчетната акция за отоплителен сезон 2022/23 година Потребителите ще бъдат осведомени от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на доклад. За тези, чийто топлинен счетоводител е компанията за дялово систематизиране на " Топлофикация София ", докладът на измервателните уреди ще стартира от 9 май.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР