От септември 2015 година на територията на област Монтана стартира

...
От септември 2015 година на територията на област Монтана стартира
Коментари Харесай

Областният уперавител на Монтана проведе среща с експерти от УНИЦЕФ

От септември 2015 година на територията на област Монтана започва Детски център за покровителство и поддръжка " Зона протекция " – Монтана. Центърът съставлява новаторска услуга, която се реализира с финансовата поддръжка на УНИЦЕФ и БТВ и се показва за първи път в България в областите Монтана, Шумен и София – град.
В тази връзка, на 7 ноември, Саня Саранович - зам.-представител на Детски фонд на Организация на обединените нации „ УНИЦЕФ “, Дани Колева – програмен шеф „ Закрила на детето “ на Организация на обединените нации „ УНИЦЕФ и представители на отдел „ Закрила на детето “ към дирекция „ Социално подкрепяне “ – Монтана организираха среща с регионалния шеф инж. Валери Димитров.
Целта на срещата е разработване на национална карта на обществените услуги, които се  предоставят от съответните общини и области: Кризисна намеса Застъпническа поддръжка Съдействие при даване на медицински съвещания Психологически консултиране Подготовка за явяване на дете в съда и осъществяване на разпит Изслушване в „ Синя стая “ Целевите групи,  към които са ориентирани услугите: Деца претърпели принуждение или очевидци Родители на деца претърпели принуждение Жертви на учебен тормоз Деца жертви на полова употреба и трафик Деца на които им следва чуване в съда или разпит в профилирани пространства „ Синя стая “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР