От Сдружение РОД Интернешънъл“ са изпратили сигнал до Министерството на

...
От Сдружение РОД Интернешънъл“ са изпратили сигнал до Министерството на
Коментари Харесай

Сдружение РОД със сигнал до МВР, ДАНС и МОН за опасно съдържание в учебник за 6-ти клас

От Сдружение „ РОД Интернешънъл “ са изпратили сигнал до Министерството на образованието и науката /МОН/, Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Държавната организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ поради рисково съгласно тях наличие в учебник за 6-ти клас , оповестиха от организацията. 

Самият Управителен съвет на РОД през вчерашния ден е бил сигнализиран за текстовете. Става въпрос за учебник по предмет „ Човекът и природата “ за 6-ти клас на издателство „ Просвета “. Конкретното наличие се намира на страница 155 в урок 74 „ Грижа за растежа и развиването в учебната възраст “ . От РОД обясниха, че въпросната страница 155 е била отстранена от електронно четимия вид на учебника на уеб страницата на издателството. 

Текстът гласи следното:

„ Половото увлечение нормално е ориентирано към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или пък към човеци от двата пола. Понякога са нужни повече време и опит отвън рамките на пубертета, с цел да може младежът да дефинира половата си ориентировка. “

Задача номер 3 в същия урок има следното наличие:

„ Дискутирайте другите типове полова ориентировка. “

Затова от РОД насочат следните въпроси към българските институции , които са виновни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред в страната: 

  1. Кой и на база каква образователна стратегия, утвърдена от МОН е позволил тези пропагандни идеологически псевдонаучни концепции за човешката половост да бъдат внушавани на българските възпитаници?
  2. Спазени ли са всички условия за надзор и мониторинг на образователното наличие, влизащо в приложимост в българските просветителни институции?
  3. Имало ли е и има ли напън или лобиране в посока имплементирането на концепциите за нетрадиционна половост в образователни материали и принадлежности и в случай че има, от страна на кои лица/организации?

„ Ние от Сдружение „ РОД Интернешънъл “ като виновни български жители и родители, сезираме Министерството на образованието и науката, Министреството на вътрешните работи и Държавната организация за национална сигурност и настояваме за незабавна интервенция и дейности за евакуиране на посочения учебник от българските учебни заведения, цялостно и транспарантно пълномащабно следствие на този пропуск в процедурите на МОН, заблуждение под отговорност на всички лица, забъркани във внедряването на рисково и нездравословно идеологическо наличие, ориентирано против психологичното и физическото здраве на подрастващите, както и против демографската непоклатимост и националната сигурност на Република България “ , се показва още в сигнала. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР