От “ също са категорично против решението на ЦИК за

...
От “ също са категорично против решението на ЦИК за
Коментари Харесай

От „Възраждане“ също се обявиха против решението на ЦИК

От „ “ също са изрично срещу решението на ЦИК за общо регистриране на машинния и хартиения избор в изборните протоколи. Пред Дарик радио водачът на партията разяснява, че решението дава опция за деформиране на изборния резултат.

" Когато се записват настрана, можем да разберем дали фактически главният мотив на последователите на така наречен хартиената коалиция – че по-голямата част от гласоподавателите избират хартиеното гласоподаване, е правилен. Аз допускам, че не е по този начин ", счита той.

" Дори да не са два обособени протокола, в случай че има категорично разделяне на гласувалите в протокола за това какъв брой са дали своят вот с хартия и какъв брой – с машина, е по-малка вероятността от опити за имитация на гласуването ", добави още той.

По думите му доверието в изборния развой е разрушено окончателно от десетилетия насам.

" Ако някой си мисли, че на 2 април ще допуснем операции, да се крадат гласове, да се гонят гласоподаватели от секциите, надълбоко се лъже ", съобщи той.

" Да припомня, че „ “ от година и половина участва в българските парламенти, само че няма представители в ЦИК. Политическа партия също няма. Интересно е, че когато предложихме корекция в изборния кодекс да имаме опция да имаме представители в ЦИК, Политическа партия не ни поддържаха, по тази причина в този момент берем плодовете на това съглашателство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", сподели още Костадинов.

По-рано стана ясно, че коалиция „ Продъжваме смяната – Демократична България ” ще сезират Административния съд за решението на ЦИК за общо регистриране на вота от хартия и машина в секционния протокол.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР