От съществено значение е отново да бъдат предприети временни мерки

...
От съществено значение е отново да бъдат предприети временни мерки
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: Нужни са извънредни мерки за предоставяне на помощ на земеделските стопани

От значително значение е още веднъж да бъдат подхванати краткотрайни ограничения за даване на помощ на засегнатите от пазарните разстройства селскостопански производители в Европейски Съюз и да се употребяват всички налични благоприятни условия и принадлежности. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на Съвета на Европейския съюз по земеделие и риболовство в Брюксел.

По думите му поради спецификите на секторите, при активирането на изключителна мярка е нужно да бъде предоставена опция на страните членки да дефинират категориите бенефициенти, методиката и критериите за даване на финансова помощ, нейния интензитет, както и да се обезпечи омекотен режим на използване, с оптимално опростени процедури и бърз механизъм за приемане на помощта.

Аграрният заместник-министър уточни още, че през тази стопанска година, разноските остават високи, от което мощно обиден е животновъдният бранш и се следят усложнения и намаляващо произвеждане в бранша на млякото и млечните артикули. Събев подчертава, че при неналичието на подобаваща поддръжка и продължаваща непредвидимост на пазара стопаните могат да бъдат принудени да унищожават стадата си.

Във връзка с Директивата за излъчванията в индустрията, Георги Събев разяснява, че при установяване на обсега и праговете за животинските единици би трябвало да се вземе под изключително внимание гарантирането на продоволствената сигурност на популацията и действителната опция за в допълнение оскъпяване на създаваната продукция. И обясни, че не трябва да се позволява в допълнение увеличение на административната и финансовата тежест за бранша на отглеждането на животни, което би довело до усложнения на активността.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР