От съобщението става ясно, че двете лица са бившия зам.-министър

...
От съобщението става ясно, че двете лица са бившия зам.-министър
Коментари Харесай

ВКП успя да събере информация за две от лицата в списъка „Петков“ – Александър Манолев и Васил Божков

От известието излиза наяве, че двете лица са някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев и предприемача Васил Божков, глобени по закона " Магнитски ".

Изпратената информация сплотява получените данни от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, ведно с медийните изявления, предоставени от премиера.

По отношение на Манолев е открито, че в Софийска градска прокуратура се води досъдебно произвеждане за укриване и отбягване на данъчни отговорности. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със публикациите, са изпратени по подготвеност в СГП за преценка за присъединение на същите към доказателствената цялост по делото.

Спрямо него е импортиран и обвинителен акт за непозволено приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

По отношение на Васил Божков е открито, че той е притеглен в качеството на обвинен по следени досъдебни производства от Специализираната прокуратура, предвид на което материалите са изпратени в СП по подготвеност.

За следващи дейности в хода на водената във ВКП инспекция българската общност ще бъде навреме осведомена, оповестяват от прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР