От самото начало Европейският съюз беше изкуствено образувание - и

...
От самото начало Европейският съюз беше изкуствено образувание - и
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Краят на Германия?

От самото начало Европейският съюз беше изкуствено образувание - и това макар обстоятелството, че след разрушаването на Римската империя бяха правени непрекъснати опити за възобновяване на обединена Европа. Първият опит от този тип е империята на Карл Велики, която де юре се разпада през 843 година След това опитите за сливане на Европа се развиват по две линии - гвелфска и гибелинска.

В края на XI век. се разпростира спор сред императорите на Свещената Римска империя на немския народ (династията Хоенщауфен) и папите. Гвелфите, тези, които поддържат папите, са представляващи основно търговци, занаятчии, аристократични фамилии от Северна Италия и Южна Германия; гибелините поддържат императорите, те принадлежат в по-голямата си част към феодалното благородничество, междинните (бюргерски) и долните пластове на популацията.

След провалянето на Хохенщауфените плановете за обединяване на Европа могат условно да се разделят на „ гвелфски ” (предимно „ аристократични ”) и „ гибелински ” (предимно „ демократични ”). Европейските съюзи, които Наполеон и Хитлер се пробваха да изградят, бяха гибелински с малко благороден привкус. Сегашният Европейски съюз е гвелфски план, осъществен под американо-масонското „ всевиждащо око ” и значително с помощта на разрухата на Съюз на съветските социалистически републики.

Веднъж Ф. И. Тютчев означи, че с появяването на империята на Петър, империята на Карл в Европа е невъзможна. И в действителност, точно „ фланговата страна “ (Л. Дехийо) на историческа Русия (макар и в съюз с друга „ флангова страна “ – Великобритания) разруши всички опити за пресъздаване на „ централната “ империя на Каролингите, без значение дали от Наполеон, Вилхелм II или Хитлер.

Показателно и алегорично е, че Европейският съюз се образува по едно и също време с разрушаването на Съюз на съветските социалистически републики - " аватарите " на империята на Петър I. В същото време обаче Западна Европа гълтам нещо непознато за нея, нещо, което тя не може да смила, а и знаем какво се случва вследствие на неприятно храносмилане. Източна Европа в нейното настоящо положение, от една страна, и проблемите на западноевропейските интегратори („ алчността унищожава крадеца ”), от друга, са резултат от това неприятно храносмилане.

Абсолютно ясно е, че има Европейски съюз за тези, които, както би споделил един воин на Гогол, са „ по-чисти, господине “ – това е каролингското ядро, и за тези, които „ излязоха да се разходят “. Каролингското ядро съставлява сериозна заплаха както за ултраглобалистите, по този начин и за умерените американски глобалисти. Те се пробват да я отслабят оптимално с помощта, от една страна, на проатлантическата част от западноевропейските елити, за чиито ползи бди тъпата и самодоволна брюкселска бюрокрация; въпреки това, по този начин наречената „ млада Европа “, в която полското управление е най-сервилно.

„ Сегашната Европа се унищожава от неолибералната капиталистическа система, която постави завършек на обществената страна. Правителствата, подчинени на банки и корпорации, оповестиха икономическа война на личното си население, намалявайки ежемесечно обществените придобивки и придобивките от вековната битка на жителите за техните права. Европейските заложници на системата ще бъдат експлоатирани все по-безмилостно в полза на международните елити.

В свят на бързо възходяща централизация на благосъстояние и прогресивни технологии, които са сложени в услуга не на човечеството, а на управляващите, жителите на вчерашните проспериращи страни стават все по-бедни и по-беззащитни. Спонтанните протести, които все по-често се повтарят в „ цивилизования свят “ са директен резултат от бързо влошаващото се качество на живот на болшинството. Сегашната международна система не е в положение да реши тези проблеми, тя е тяхната причина “, Олег Ясински

Срещу каролингското ядро обаче ултраглобалистите и глобалистите (тук ползите им съответстват, въпреки и не изцяло, а съгласно правилото на „ кръговете на Ойлер “) имат по-мощно оръжие. Те го използваха през 2015 година под формата на „ миграционна рецесия “, официално предизвикана от атлантическите прислужници на Глобозапада и Глобамерика, които интензивно трансформират Европа в Пост-Запад.

По някаква причина измежду мигрантите имаше доста млади здрави мъже, а самият „ плевел поток “ създаваше усещането, че е добре следен от скрити водачи.

През 2012 година, по време на посещаване в Европа, Обама сподели, че XXI век. ще бъде ерата на образуването на нови народи. Малко по-късно Меркел се изрази в смисъл, че доникъде на 21в. няма да има германци, само че ще има общоевропейци. Така от 1980-1990-те години, работи против европейците това, което беше планувано единствено за германците през 1944-1945 година, и което беше отработено по тях през 1950-1970 година

Нещо повече, първият и главен удар падна още веднъж върху германците: Германия приема повече мигранти и бежанци от други страни; в нея 51% от бежанците са обхванати от стратегии за интеграция - по отношение на 34% в Швеция и 11% в Гърция. С други думи, Германия още веднъж стана полето на опита по общественото инженерство за развъждане на „ нови германци “ – население с фрагментирана деетнизирана еднаквост.

Самото наличие на мигранти трансформира живота и държанието на „ локалните германци “, прави ги „ нови германци “. Така назовават книгата си Герфрид и Марина Мюнклер, със удовлетворение, даже бих споделил, радостно констатирайки, че „ статичната Германия “ се трансформира в нещо от предишното, дружно с ясните („ строги “) национални граници и предходна еднаквост. Нова Германия става все по-отворена, неофициална, разнообразна, само че също по този начин - съпрузите са и принудени въпреки всичко да го заявят - по-тревожна и нервна.

Оказва се, че цената на „ откровеността “ е стрес, безпокойствие, по-нервен живот? Оказва се по този начин. Неслучайно в Германия има от ден на ден книги със заглавия „ Нервна република “ (и тя ще бъде нервна, поради повишаването на престъпността, обвързвана с мигрантите, най-вече в огромните градове като Берлин, Мюнхен, Кьолн, които са по-сходни по своя интернационален състав една с друга, в сравнение с със заобикалящите ги немски земи и като всички мегаполиси, превръщащи се в неовавилонски кули, самото появяване на които предвещава злополука и неуспех в тъмните векове), „ Страх за Германия “ (и ще бъде ужасно, в случай че на Новата 2015 година единствено в Кьолн са нападнати към хиляда жени), „ Краят на Германия “ (между другото, най-голямата по брой група в Германия са хората на възраст 50-54 години).

„ Особеността на Европа е, че европейският хайлайф е изгубил всякакво възприятие за действителност в стопанската система. Всичко стартира с екологичния преход, тъй като със зелените пакети се започнаха ограничения, които бяха опустошителни за бъдещето на европейската стопанска система. И няма какво да се учудваме, че европейците са толкоз подготвени да наложат наказания, които са толкоз разрушителни за европейската стопанска система. Просто европейските управляващи към този момент са привикнали да подхващат ограничения, които вредят на стопанската система. Вече започнаха зелен преход, а в този момент минаха на наказания.

Затова нямам рационално пояснение за какво Европа прибягва до сходни ограничения. Може би това се дължи на постматериалния поврат: общество, което дълго време е живяло в разцвет, се откъсва от материалната действителност и се концентрира върху по този начин наречените постматериални полезности. Такова общество към този момент не вижда момента, в който постматериалните полезности стартират да подкопават материалната база, върху която живее обществото. Ние в Европа сме в тази обстановка отдавна “, Пьотр Друляк

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР