От регистъра на обществените поръчки става ясно, че Манти Ко“

...
От регистъра на обществените поръчки става ясно, че Манти Ко“
Коментари Харесай

Войната между Румен Радев и Корнелия Нинова става все по-ожесточена. Вече прераства и във физически нападения!

От регистъра на публичните поръчки излиза наяве, че „ Манти Ко “ съумява да грабне два контракта с АЕЦ „ Козлодуй “, нашумяла около последните наказания на Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ поради безобразното й източване от политици и служители посредством близки до тях компании.

 

От документите за провеждането на двата състезанието е видно, че те са безусловно предрешени. Няма друго пояснение за какво е определена процедурата за събиране на предложения с публикация. При нея вместо открит търг, в който всеки претендент може да взе участие АЕЦ избира сама компании, от които да изиска оферта.

 

Незнайно по каква причина АЕЦ „ Козлодуй “, взема решение да изпрати покана за присъединяване единствено към „ Манти Ко “. Сякаш тя е единствената компания в целия Европейски Съюз, която може да й достави нужните химикали. В същото време не става дума за нещо неповторимо, върху което компанията на Мантовски държи монопол. 

 

Димитър Здравков

В случая поръчките са за доставка на амонячна вода и азотна киселина – субстанции, които могат да бъдат обезпечени от стотици компании, търгуващи с химикали. Евентуално присъединяване на съперниците им обаче би довело до рухване на цената и минимална облага за спечелилия, разясняват с усмивка специалисти. В случая подобен риск за „ Манти Ко “ не съществува.

 

Като единственият определен да подаде оферта, АЕЦ би трябвало да се съгласи с желаната от Мантовски цена за доставката на двата химикала. Всяка от поръчките е за към 70 хиляди лева – на пръв взор дребна сума, само че пък основава история на компанията.

 

На собствен ред зетят Димитър Здравков дава благо и драго да смъкна аления водач Корнелия Нинова и по този метод да потвърди лоялността си към патрона Румен Радев. Показателни са последните събития към конгреса на Българска социалистическа партия.

 

Здравков, който другояче е президентски консултант по нововъведенията, е разпознат измежду група мутри, брутално атакували вратите на форума на социалистите. Това надалеч не е първата му и единствена демонстрация като лидер на бабаити, настървени да набият управлението на Столетницата.

 

Всъщност обяснението за експанзията на Димитър Здравков е повече от обикновено – войната сред Корнелия Нинова и Румен Радев, която се води обществено, а напористият президентски кадър, дължащ цялата си кариера на Радев, желае неистово да му бъде в услуга. Той даже е член на Българска социалистическа партия и е бил началник на някаква младежка организация.

 

Опитът на родения в Тетевен икономист да оглави локалната организация, а след това да стане народен представител от Ловеч, се е провалил. За сметка на това пък кариерата му в кабинетите на Президентството се развива повече от блестящо.

 

През март м.г. Румен Радев издига Димитър Здравков за консултант по нововъведенията, различен е въпросът какъв е професионалният му потенциал. В момента правел докторантура по политическа стопанска система. Според осведомени има мераци за длъжностен министър, само че към този момент е съумял да стигне единствено до началник на кабинета на служебния министър проф. Сашо Пенов.

 

След кумуването на президентската двойка на младия натегач, той дръпва още по-нависоко – става президентски консултант, а жена му, която по това време работи в екипа на кумата Десислава Радева, е сполучливо настанена в Националната телевизия.

Разбира се църковният брак на Здравков и Мантовска е подписан в съветската черква в София.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР