От регионалната здравна инспекция в Перник алармират, че заради промяната

...
От регионалната здравна инспекция в Перник алармират, че заради промяната
Коментари Харесай

РЗИ-Перник: Има опасност от зарази заради липсата на вода


От районната здравна ревизия в Перник сигнализират, че поради смяната в качеството на водата е допустимо да се увеличи рискът от епидемии. Холера, коремен тиф, хепатит - заболявания, за които се счита, че от дълго време не са опасност за развитите общества - са напът да се завърнат.

Пред опасността са изправени близо 100 хиляди души от района поради задълбочаващата се рецесия с водата. От районната здравна ревизия сигнализират, че поради прелюдия режим и смяна в качеството на водата е допустимо да се увеличи рискът от епидемии.

Заразяването с бактерии и вируси може да стане както при пиянство на вода, по този начин и при потреблението на ресурса за битови потребности. Голяма част от микроорганизмите, които се намират в нечиста вода, имат висока устойчивост.

Дори преваряването на водата на висока температура, може да не ги унищожи изцяло, а те да станат причина за развиването на инфекциозни болести. Въздействието на нечистата вода върху здравето може да варира от физическо неразположение до тежко заболяване или даже гибел.

Най-често излъчените животозастрашаващи болести при консумация са холера, коремен тиф, хепатит А и дизентерия. За всички е особено, че се популяризират от остарели водопроводни мрежи и нечисти питейни водоеми. Чревните и бактериални инфекции не би трябвало да се подценяват, тъй като са рискови за живота.

Холерата е чревно заболяване, което е съпроводено с тежка диария и води до обезводняване. То е мощно заразно, като е допустимо инфектиран пациент да почине в границите на часове, в случай че не бъде рехидратиран. Заразяването с коремен тиф става при попадане на бактерии през устата до тънките вътрешности. Болестта се характеризира с коремни болки, главоболие и обрив по кожата.

Диарията не е наложителен признак. Хепатит А, прочут още като заболяването на мръсните ръце, протича с нараснала температура и отмалялост, диария, повръщане, загуба на вкус и жълтеница. При тежки случаи може да се появи чернодробна непълнота. Дизентериятае инфекциозно заболяване на червата, протичащо със мощна диария, а от време на време и повръщане. Може да нанесе провали на стомашно-чревния тракт, както и на целия човешки организъм.

С по-голям риск от водопреносимите болести са: родилки, кърмачета и дребни деца, хора с малнутриция или недохранените, заболели и хора с имунен недостиг, (например с ХИВ и СПИН) възрастни хора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР