От прокуратурата и МВР изнесоха днес нови данни за убийството

...
От прокуратурата и МВР изнесоха днес нови данни за убийството
Коментари Харесай

Има нови разкрития около убийството на швейцарския бизнесмен в Пернишко

От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи изнесоха през днешния ден нови данни за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге в Пернишко. Разследването на тежкото закононарушение продължава, съобщи БТВ.

По информация на bTV полицията е задържала мъж, който има взаимоотношения с втората брачна половинка на швейцарския предприемач. Все още обаче няма публично удостоверение от прокуратурата.

Припомняме, че тялото на 68-годишния Ланге беше намерено в четвъртък вечер. Сигнал към тел 112 е подаден от брачната половинка му, с която той живее в България от години. У нас мъжът е имал разнообразни бизнеси, измежду които фабрика за силиконови произведения и пекарна.

От Окръжната прокуратура в Перник разкриха, че 68-годишният швейцарския предприемач е открит на пода, в гаража на дома му, в пернишкия комплекс „ Делта Хил “. По тялото не е имало забележими следи от принуждение, нито кръв. Според събраните доказателства по делото брачната половинка му също е била в къщата.

Все още не ясно по какъв начин е било осъществено убийството. Работи се по няколко версии, измежду които пронизване с шило или изстрел от огнестрелно оръжие. Иззети са и записите от охранителните камери в региона.

В непосредствена непосредственост до къщата на предприемача има охранителна кабина, която обаче по наша информация не работи най-малко от месец.

Очакват се и резултатите от съдебно-медицинската и комплексната ДНК експертизи.

bTV се свърза с Окръжна прокуратура – Перник, откъдето обявиха, че той е бил ранен в белия дроб.

От прокуратурата обявиха през днешния ден, че няма доказателства за първичната версия, че тялото на швейцарския предприемач е местено и преобличано след настъпването на гибелта. Нещо, което през вчерашния ден зави служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР