От Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) ще подкрепят създаване

...
От Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) ще подкрепят създаване
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Комисията за „Лукойл“ не трябва да се смесва с „Турски поток“

От " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) ще поддържат основаване на обособена комисия за " Лукойл ", само че съгласно тях не би трябвало да се смесва с тематиката за " Турски поток ".

Темата разясниха пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на ПП-ДБ Кирил Петков и депутатът Венко Сабрутев.

" От последното изказване на Борисов стана ясно, че страхът вилнее в ПГ на ГЕРБ, разяснява Сабрутев. По думите му водачът на ГЕРБ е подвел за следващ път българското общество и споделил за " Турски поток ", че е българска тръба и българите могат да разчитат на нея. Вие може да отговорите на въпроса дали българите може да разчитат на нея, знаейки обстоятелствата, че в действителност неговото държавно управление даде 90 % от потенциала на тръбата на руснаците. Това е все едно да си купите чисто нова кола и да я дадете на съседите ", разяснява Сабрутев.

" Второто нещо, което чухме от неговото изказване, е опит за смиване на тематиката на " Турски поток " с концепцията да се вкара и друга тематика като " Лукойл ", счита депутатът.

" Ние ще подкрепим основаване на обособена комисия за " Лукойл ", само че тези две тематики не би трябвало да се смесват, с цел да не позволяваме смиване на която и да е от двете тематики. Ако господин Борисов в действителност не го е боязън, дано да поддържа основаването на комисия за " Турски поток ", обособена комисия, и ръководител от парламентарната група на ПП-ДБ, като ние пък ще подкрепим комисия за " Лукойл " и надлежно ръководител от тяхната парламентарна група ", съобщи Сабрутев.

" В момента, с изключение на всичките тези комисии, имаме 1 милиарда и 200 милиона лв., които би трябвало да освободим във второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност ", сподели Кирил Петков.

" Този 1 милиарда и 200 млн. зависи от четири неща, които могат да се свършат в идващите четири седмици ", уточни Петков и изброи, че те са свързани с антикорупционната комисия, със закона за отбрана на лицата, които подават сигнали, със закона за персоналния банкрут и с пътната карта за енергетиката. 

Относно закона за отбрана на хората, които подават сигнали, Петков уточни, че там има един въпрос - от по кое време идва тази отбрана и от по кое време се води.

" Ние сме подготвени да няма никакво ограничаване за сигналите, от по всяко време казусът, да могат да се подават сигнали. Знаем, че сътрудниците от ГЕРБ се тормозят за датата от по кое време да се брои тези сигнали, само че това е проблем, който може да се реши ", счита Петков.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР