От Продължаваме промяна – Демократична България“ предлагат концесията на пристанище

...
От Продължаваме промяна – Демократична България“ предлагат концесията на пристанище
Коментари Харесай

Петков: ПП-ДБ предлага концесията на пристанище “Росенец” да бъде прекратена

От „ Продължаваме смяна – Демократична България “ оферират концесията на пристанище „ Росенец “ да бъде прекъсната. Пред публицисти Кирил Петков съобщи, че това е стъпка, която ще върне контрола на страната върху основна инфраструктура и е стъпка към приемането ни в шенгенското пространство.

Според него от ГЕРБ-СДС ще поддържат предлагането.

“Нашето предложение ще приключи концесията на пристанище “Росенец ”, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без претекстове. Вярваме, че контролът върху това пристанище е основен за българската страна. И по принцип всички основни инфраструктури би трябвало да бъдат в контрола на България, изключително тези по границата ”, безапелационен е Петков.

Той напомни, че в предишното постоянно е имало подозрения какъв е контролът върху това пристанище и добави: “Наша стратегическа цел е влизането в Шенген и това е една огромна и ясна стъпка в тази посока. Министерството на превоза през вчерашния ден ни сподели, че може да оперира това пристанище ”.

Вместо да има концесионни такси, ще има доходи от оперирането на пристанището, продължи Петков. “Шенген е наша национална цел ”, заключи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР