От пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивни кадри от спецакцията на

...
От пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивни кадри от спецакцията на
Коментари Харесай

МВР показа ексклузивни КАДРИ от спецакцията срещу подкупните митничари от Калотина

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разпространиха извънредни фрагменти от спецакцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ", която се организира в четвъртък. Както БЛИЦ заяви, при интервенцията бяха арестувани цяла промяна митничари, гранични служители на реда, както и шефът на пункта Райчо Соколов.

Извършените дейности са по формирано досъдебно произвеждане в Специализираната прокуратура. Операцията бе осъществена от чиновници на ГДБОП, Дирекция “Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и антикорупционната комисия, под управлението на Специализираната прокуратура, заяви на брифинг през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева.



Разследването е почнало през май 2019 година след подадени в Дирекция „ Вътрешна сигурност “ голям брой сигнали от жители за желани парични суми под формата на такса "почерпка ".

Първа СНИМКА на шефа на "Калотина ", задържан с цяла промяна чиновници

Групата е работила от началото на 2019 година, на върха на пирамидално построената конструкция стоял началникът на митнически пункт Калотина, а в състава й взели участие митнически инспектори и гранични служители на реда.



Искането на сумите ставало непосредствено или посредством мимики и жестове, съгласно събраните данни ролята на граничните служители на реда била да основават проблем, без да имат съображение за това, и да препращат водачите към митническите чиновници за осъществяване на възможна инспекция с рентген или щателна митническа инспекция.



Средно по 800 до 1000 евро се събирали на промяна, като разпределението ставало по следния метод - всеки от участниците в незаконната скица заделял по 50 евро, която предавал на началника на митническия пункт, а останалото се разпределяло сред другите участници.



В хода на процесуално-следствените дейности от домовете на арестуваните са конфискувани наркотични субстанции, митнически пломби и парични средства - левове, турски лири и евро.

Уникални рушвети: Митничарите на Калотина прибирали такса "почерпка ", само че прибирали ресто

Директорът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ ст. комисар Стефчо Банков добави, че в структурата са постъпили голям брой сигнали от жители, множеството от които турски. Те съобщавали, че през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Калотина не било допустимо да се премине, без да се заплати.



Той разясни, че в хода на извършеното следствие тези сигнали са били доказани, а сполучливата интервенция е взаимно дело на всички взели участие в нея структури и е осъществена под управлението на Специализираната прокуратура. Ст.комисар Банков добави, че по самодейност на дирекцията по случая е работено и със сръбските партньорски служби.

Като обвинени са привлечени 20 души, като измежду тях е началникът на митническия пункт Калотина, 15 митнически инспектори и четирима гранични служители на реда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР