От Премиър лийг официално обявиха, че този уикенд мачове в

...
От Премиър лийг официално обявиха, че този уикенд мачове в
Коментари Харесай

Висшата лига се подновява, но без двете дербита

От Премиър лийг публично оповестиха, че този уикенд мачове в британския хайлайф ще има макар националния печал във Англия поради кончината на кралица Елизабет Втора. Както е известно, целият седми кръг в шампионата беше отсрочен точно заради тази причина.

Тази седмица обаче ще бъдат изиграни единствено седем от десетте мача от програмата на осмия кръг в шампионата. Става въпрос за петъчните дуели Астън Вила - Саутхамптън и Нотингам Форест - Фулъм, съботните Уулвърхамптън - Манчестър Сити, Нюкасъл - Борнемут и Тотнъм - Лестър, както и неделните Брентфорд - Арсенал и Евертън - Уест Хем.

Така поради събитията около погребението на Елизабет Втора отсрочени бяха двата най-вълнуващи мача Челси - Ливърпул и Манчестър Юнайтед - Лийдс, а също по този начин и Брайтън - Кристъл Палас, който още преди този момент беше пренасрочен поради стачки на локалните железопътни служащи.

“След консултация с клубовете, полицията, локалните служби по сигурност и други забъркани управляващи нямаше друга алтернатива с изключение на да отложим трите мача. Премиър лийг би желала да благодари на полицейския отдел за футболни събития, ккто и на останалите полицейски сили в страната, както и на нашите сътрудници в излъчването на дуелите за тяхната поддръжка по време на процеса, като ще продължим да поддържаме връзка с тях преди уикенда. За мачовете, които ще бъдат изиграни по време на интервала на народен печал, ще има отдаване на респект към кралицата на стадионите в Премиър лийг. Нови дати за отсрочените срещи ще бъдат оповестени скоро ”, се споделя в изказването на футболната лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР