От посолството на Република Северна Македония благодариха на кмета на

...
От посолството на Република Северна Македония благодариха на кмета на
Коментари Харесай

Посолството на Северна Македония с благодарност към кмета на...

От посолството на Република Северна Македония благодариха на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. През декември управникът на красивото родопско село раздаде курбан за здраве и безаварийно пътешестване на пътя Пловдив - Смолян, само че тази година беше почетена и паметта на починалите македонски жители в злополуката на автомагистрала " Струма ".

" Бих желал да ви благодаря за молитвите, които бяха изпратени на обичайния курбан във връзка починалите жители на Република Северна Македония при трагичния случай на автомагистрала " Струма ", написа в писмо до Черпоков Люфтим Спахиу от посолството на Република Северна Македония.

От там изричат още признателност на органите на избавителните служби в България, на болница " Пирогов " и на жителите на страната ни, които се притекли на мястото на злополуката и помогнали в целия развой по спасяването.

Както " Марица " към този момент писа над 700 порции курбан бяха раздаде на 29 декември м.г на пътуващите по пътя Пловдив-Смолян. Сред гостите на церемонията за благославяне на курбана бяха регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян ст. к. Николай Димов, Люфтим Спахиу от Република Северна Македония.

Курбанът бе блажен от свещеник Висарион в съслужение със свещеници от област Смолян. Задно с порциите от благословената софра, шофиращите по пътя Смолян - Пловдив получаваха стикери за коли с апел за безвредно каране, ключодържатели - икони и магнити с лика на Св. Богородица. Инициативата на Валентин Черпоков се организира от 15 години по време на коледно-новогодишните празници, като се насочат молебствия за Божията протекция да няма жертви по пътищата.
Свързани вести Курбан срещу произшествия раздава кметът на Забърдо, този път е отдаден и на жертвите от рейса на „ Струма “ Кметът на Забърдо с приз за дипломат на туризма
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР