От последните събития се създаде впечатление, че има петно върху

...
От последните събития се създаде впечатление, че има петно върху
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Очевидно има проблем с подбора на кадри, които влизат в МВР

" От последните събития се сътвори усещане, че има леке върху всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. Да, системата има проблеми и те са от доста време. Свързани са с корупция и нелоялно държание. Но има чиновници, които остават лоялни към системата макар всички компликации. Колко са чиновниците,едва ли някой може да даде прецизен отговор. Спомням си през 90-те години, че беше доста тежък проблем. Цели структури бяха свързани с избрани престъпни групи ", съобщи някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев в ефира на Българска национална телевизия.

" Определени чиновници са склонни да подценен законните си отговорности против тласъци. Някой път малко по малко или други условия на взаимозависимост спомагат за това. Това са дребните чадъри. На приблизително и високо равнище методът е друг. Там много постоянно въздействието и въздействието е главно политическо. Но ми се желае да погледнем като цяло казуса и да намерим решение. Според мен не е чак толкоз мъчно. Изисква се целенасочена работа и време. Това събитие да бъде лимитирано ", добави той.

" Очевидно има проблем с подбора на фрагменти, хората които влизат в системата. Понякога става дума за морала и качествата на чиновниците. Не мога да ви кажа какъв се пада Семерджиев. Този, който е построил особени връзки с него носи отговорност. Прекият началник на звеното би трябвало да понесе отговорност. Лично нямам задоволително информация, с цел да преценява самия причинител на какво равнище е. Говори се, че той е правил противозаконна активност. В взаимозависимост от равнището му могат да се създадат съответните заключения ", уточни Йовчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР