От понеделник в южната ни съседка влизат в сила и

...
От понеделник в южната ни съседка влизат в сила и
Коментари Харесай

Гръцкото правителство съкрати срока на сертификата за COVID-19 от шест на три месеца

От понеделник в южната ни съседка влизат в действие и нови ограничения, отнасящи се за лицата над 60 години
Предварителните условия за пътешестване до Гърция са удължени с още една седмица, като единствената смяна се отнася за тези, които са преболедували COVID-19 и потвърждението към този момент не е годно от 30 до 180 дни, а от 30 до 90 дни след първата позитивна проба, съгласно новото министерско решение, влезнало в действие тази заран, предава БГНЕС.

За имунизираните и неимунизираните разпоредбите остават същите и непроменени, за първите се изисква документ за имунизация, за вторите негативен PCR или бърз тест, както и тестване на входа на Гърция, а за всички - за пътешестване до южната съседка, формулярът PLF е наложителен.

Гръцкото държавно управление направи промени и редуцира периода на документа за COVID-19 от шест на три месеца, решение, което важи и за туристите, както изясни представителят на държавното управление Янис Иконому.

За тези, които пътуват с негативен тест „ без значение от поданството и метода на влизане в страната, и идват в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени арабски емирства, Индия, Китай, Либия „ Мароко, Пакистан, Русия и Турция, причина за влизане е приемане на негативен резултат от наложителния PCR тест/бърз тест на входните точки в Гърция. Задължителното проучване не се ползва за пътуващи, които имат годен документ за имунизация 14 дни след втората доза или удостоверение на заболяване през последните шест месеца.

За лица над 12 години се ползват характерни отговорности за пътешестване.

При позитивен резултат се обезпечава десетдневна карантина в уместно място, посочено от способените органи, а за лица, които са приключили имунизацията 14 дни по-рано, то наложителната изолираност е седем дни. В последния ден от карантината тези, които са позитивни, без значение дали са имунизирани или не, би трябвало да създадат PCR тест.

Лицата, които са били контактни с позитивни за COVID-19, имат опция да се върнат в страната си същия или на идващия ден, при изискване че получат два негативни резултата от два теста (PCR или Rapid), направени в границите на 24 часа.

Ако те са били имунизирани или преболедували COVID-19 през последните три месеца, тогава карантина не се изисква, само че те би трябвало да бъдат тествани с PCR тест при влизане в страната.

За нарушение на законовите ограничения и отговорности са планувани санкции от 500 и 5000 евро.

В избрани региони на страната влизането е изцяло неразрешено за неимунизирани лица. От понеделник в Гърция влизат в действие нови ограничения, отнасящи се за лицата над 60 години, които не са получили трета доза, а от имунизацията им са минали седем месеца. Техният документ към този момент няма да е годен, те няма да могат да влизат в затворените пространства и няма да имат привилегиите, които имат имунизираните.

Както изясни през вчерашния ден представителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому, тази мярка важи и за туристи и гости на страната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР