От понеделник в пет милиона души отново ще бъдат в

...
От понеделник в пет милиона души отново ще бъдат в
Коментари Харесай

От понеделник в Италия милиони хора отново ще бъдат в локдаун

От понеделник в пет милиона души още веднъж ще бъдат в локдаун. Броят на новите случаи на ковид в страната не стопира да нараства през последните седмици.

Заради възходящия брой инфекции провинциите Лацио, Ломбардия, Пиемонте, Венето и Емилия-Романя ще бъдат класифицирани като " червени зони " от понеделник.

Снимка: БГНЕС / EPA

Това значи, че учебните заведения, детските градини и магазините, които не продават артикули от първа нужда, ще затворят, заведенията за хранене ще имат право да вършат единствено доставки за у дома, а придвижването вътре в тези райони ще бъде лимитирано.

Италианската столица Рим и финансовият център Милано също стават " червени зони " на епидемиологичната карта на страната. Там ще бъдат въведени спомагателни ограничавания за бизнеса и придвижването на хората.

възнамерява да имунизира 80% от популацията си до септември, съгласно националния имунизационен проект.

В бъдеще се възнамерява да бъдат поставяни по 500 000 дози ваксина дневно. В момента се имунизират единствено по към 170 000 души на ден.

Досега са инжектирани 7,9 милиона дози. Планът е тази численост да бъде удвоена през идващите три седмици.
Очаква се да бъдат доставени към 52 милиона дози през юни и още 84 милиона през есента.

Снимка: БГНЕС / EPA
В същото време област Южен Тирол ще стартира да смекчава постепенно рестриктивните мерки, оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР