От понеделник учениците в Гърция се връщат в клас присъствено

...
От понеделник учениците в Гърция се връщат в клас присъствено
Коментари Харесай

От понеделник учениците в Гърция се връщат в клас

От понеделник учениците в Гърция се връщат в клас присъствено след всеобщо тестване. Активизира се и акцията по имунизиране на децата.

Здравното министерство в Гърция обезпечи и разпредели в аптечната мрежа над 6 милиона теста, предопределени за възпитаници и учители преди началото на образователните занятия от понеделник.

Според новата разпоредба на министъра на образованието Карамеос учениците се позволяват в клас единствено тествани с негативен резултат три пъти на седмица.

От неимунизираните учители се изискват пет теста на седмица, с цел да влезнат в клас.

Силното разпространяване на разновидността Омикрон убеди от ден на ден родители да имунизират децата си. В Атина отварят нов център за имунизация единствено за деца на възраст от 5 до 11 години като имунизирането се прави от педиатри, оповестяват здравните управляващи.

Решението на държавното управление от понеделник децата да се завърнат присъствено в клас разсъни отрицателна реакция даже от медици. Част от лекарите предлагат учебните заведения да останат затворени до края на месеца. Депутати от опозицията са на същото мнение.

Според министърът на образованието Карамеос здравният протокол се съблюдава прецизно и децата са в безвредна среда в клас.
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР