От понеделник Румъния въвежда нови правила във връзка с усложнената

...
От понеделник Румъния въвежда нови правила във връзка с усложнената
Коментари Харесай

Румъния въвежда задължително носене на маски и вечерен час в цялата страна

От понеделник Румъния вкарва нови правила по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в страната.

Националният комитет за изключителни обстановки изисква носенето на защитна маска да е наложително в цялата страна, тъй че да се покриват носа и устата. Това се отнася за всички, които са навършили 5-годишна възраст и важи за открити и затворени публични пространства. В градовете и селата ще се правят онлайн образователни действия, които изискват физическо наличие на предучилищни, предучилищни и възпитаници в учебните заведения.

От девети ноември във всички обитаеми места в Румъния се не разрешава придвижването на хора отвън дома/домакинството сред 23.00 - 05.00 часа. Предвидени са следните изключения:

- пътешестване в професионален интерес, в това число сред дома и местоработата

- пътешестване за здравна помощ, което не може да бъде отсрочено или направено, както и за закупуване на медикаменти

- пътешестване отвън обитаемото място на лица, които са в пренос или извършват пътувания, чийто период от време се припокрива с интервала на възбрана, като пътуването се потвърждава с билет за трен, рейс, аероплан.

- пътешестване по оправдани аргументи, като грижа за деца, помощ за възрастни, заболели или инвалиди или гибел на член на фамилията.

Преустановява се и активността на селскостопанските хранителни пазари в затворени пространства, събори, панаири, и битпазари.

Тези ограничения ще бъдат взети за интервал от 30 дни, откакто в края на това, според от развиването на епидемиологичната обстановка, ще бъде решено, съгласно случая, да се поддържат, отстраняват или модифицират. През последното денонощие са регистрирани 10260 души с ковид в Румъния. 123-ма са умряли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР