От понеделник неваксинираните в Австрия ще могат да напускат домовете

...
От понеделник неваксинираните в Австрия ще могат да напускат домовете
Коментари Харесай

Коронавирус: Австрия обяви локдаун за неваксинираните


От понеделник неимунизираните в Австрия ще могат да напущат домовете си единствено по основателни аргументи. Целта на управляващите във Виена е да овладее растежа в броя на новозаразените с ковид.

От на следващия ден неимунизираните в Австрия ще могат да напущат домовете си единствено по основателни аргументи. Това разгласи през днешния ден канцлерът Александър Шаленберг. Около 2 милиона от жителите на Австрия или близо една четвърт са наранени от новите ограничавания. Те ще могат да излизат от домовете си единствено с цел да пазарят, да отидат на работа или да посетят доктор. Мерките в началото ще важат 10 дни.

Случаите на ковид порастват, изключително измежду неимунизираните

Здравният министър Волфганг Мюкщайн разгласи, че задачата на управляващите е да покачат готовността за имунизация и да лимитират обществените контакти сред жителите на фона на растящия брой новозаразени в последните дни.

Изключение се прави и за децата под 12-годишна възраст, хората, които са преболедували Ковид-19 в последните 180 дни, и учениците в учебно заведение, при които остава правилото за тестване няколко пъти в седмицата.

Около 65 % от австрийците към този момент са имунизирани. Въпреки това равнищата на заразяване тази седмица се повишиха до 815 на 100 хиляди. При неимунизираните тези равнища са още по-високи - над 1700 на 100 хиляди души.

Виена и до момента ограничаваше неимунизираните, даже да се тестват

Неваксинираните в Австрия и до момента трябваше. От седмица правилото 2G - т.е. единствено за имунизирани и преболедували - важи за посетителите на заведения за хранене, театри, кина, огромни събития и други.

Работещите, в случай че нямат ваксина или не са преболедували Ковид-19, би трябвало да дават годен отрицателен тест.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР