От понеделник “Български пощи поемат разпространението на всички печатни издания,

...
От понеделник “Български пощи поемат разпространението на всички печатни издания,
Коментари Харесай

24 часа: От понеделник пощите поемат разпространението на вестници, продажбата ще е както досега - на сергии и в магазини

От понеделник “Български пощи ” поемат разпространяването на всички печатни издания, откакто досегашната частна компания “Национална дистрибуция ” разгласи, че затваря, написа " 24 часа ".

``
реклама

Това решение взе в четвъртък държавното управление по предложение на министъра на превоза Росен Желязков.

Пощите ще дават отговор за доставката на печатните издания до сегашните места за продажба - сергии и магазини, изясни пред министрите той. Няма обаче да се занимават с директната продажба.

Практически нищо не се трансформира в системата, просто на мястото на “Национална дистрибуция ” застават пощите. С тях ще контактуват продавачите на вестници и списания, с цел да си получават тиражите, обясни министърът пред “24 часа ”.

Разпространението на вестници е непечеливша активност и поради това няма коя друга частна компания да го поеме, стимулира се Желязков пред държавното управление.

За няколко месеца пощите ще проучват какви са дефицитите в тази активност и разликата сред приходите и разноските от нея ще бъде поета от държавния бюджет, изясни още Желязков. Според него имало подобен механизъм, при който Европейска комисия ще позволи бюджетът да заплаща за разпространяване, тъй като е икономическа активност от общ интерес.

Впоследствие се планува да бъде понижен и размерът на отстъпката, която разпространителите получават от издателите на печатни издания.

“Аз мисля, че това ще бъде оценено. Като се направи анализът в действителна пазарна обстановка, тези диалози ще продължат и страната ще поеме ангажимент да предизвиква отпечатването на издания и разпространяването за оптимално постигане до читателите ”, сподели още Желяков.

Премиерът Бойко Борисов дефинира този механизъм като субсидия за издателите на печатни издания, с цел да могат вестниците и списанията да продължат да съществуват.

Пощите и кметовете на общините ще работят дружно и с цел да основат нови места за продажба на печатни издания на мястото на затворилите павилиони на веригата “Лафка ”, изясни министърът на превоза. Ще бъде изработен разбор къде поради затварянето на павилионите се появява липса тук-там за продажба на вестници. На негова база кметовете ще дефинират нови петна. Те обаче няма да бъдат вземани от пощите, а основаването на нови павилиони ще е частна самодейност, обясни Желязков.
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР