От полунощ влизат в сила новите мерки срещу коронавируса у

...
От полунощ влизат в сила новите мерки срещу коронавируса у
Коментари Харесай

От утре: Без барове, дискотеки и публика в спорта, гимназистите учат вкъщи

От среднощ влизат в действие новите ограничения против ковид у нас, съобщи NOVA. За две седмици се приключват присъствените часове в гимназиалните класове и в университетите. Спират и извънкласните действия, както и занималните, езиковите школи и просветителните центрове.

Въвежда се ограничаване от 30 души за семинарите, ревютата и други мероприятия. При театри, кина и концерти публиката се понижава на 30%. Спортните събития и на закрито и намерено ще са без аудитория. Изключение се позволява за интернационалния шампионат по тенис Sofia Open, като публиката ще седи през две седалки.

Барове, нощни заведения и нощни заведения също ще останат затворени за две седмици. На една маса в заведенията за хранене може да има най-много по 6 души, а дистанцията сред столовете на обособените маси би трябвало да е метър и половина.

Веднага, откакто разгласи ограниченията, здравния министър изясни за какво се постановат новите ограничавания. В статус във Фейсбук той предизвести, че вирусът към този момент се популяризира дифузно, а не в огнища. Д-р Ангелов добавя още, че ни чакат тежки зимни месеци и рискът здравната система да не издържи, е действителен.

Реакция пристигна и от медиците на първа линия. Професор Асен Балтов, който ръководи най-голямата незабавна болница у нас - " Пирогов ", дефинира новия режим като мек.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР