От полунощ на 28 март Норвегия въвежда изискването към всички,

...
От полунощ на 28 март Норвегия въвежда изискването към всички,
Коментари Харесай

Норвегия: Карантина в хотел за завръщащи се

От среднощ на 28 март Норвегия вкарва условието към всички, в това число и норвежките жители и непрекъснато пребиваващите в страната, които се завръщат в Норвегия след осъществени неналожителни пътувания в чужбина, да бъдат настанявани в карантинен хотел за целия интервал на карантина от 10 дни.

Мярката анулира в този момент настоящата опция престоят в карантинния хотел да бъде понижен до 3 дни и да бъде преустановен след даването на негативен резултат от тест за Ковид-19.

По информация на посолството ни в Осло неотложни и уважителни аргументи за пътувания в чужбина са събития като гибел на родственик, навестяване на малолетно дете и други, като преценката се прави от норвежките способени органи.

Във връзка с ограниченията против ковид на територията на Норвегия се позволяват само непознати жители, които имат статут на непрекъснато пребиваващи в страната. Изключения от условието се прави за лимитирани категории пътуващи, измежду които чужденци, които пътуват по филантропични аргументи, които се събират с децата си, близки членове на фамилията на непрекъснато пребиваващи в Норвегия, публицисти и личен състав на задгранични медии, моряци и екипажи в авиацията и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР