От полицията в Ню Йорк обявиха, че сред жертвите на

...
От полицията в Ню Йорк обявиха, че сред жертвите на
Коментари Харесай

Ислямска държава ще е вечна, убеден терористът от Ню Йорк

От полицията в Ню Йорк оповестиха, че измежду жертвите на терористичния акт в Манхатън през вчерашния ден са петима аржентинци, един немец и двама американци .

Общо 14 души са били откарани за лекуване в болница, от които двама са умряли, четирима са били в сериозно положение и осем души са получили съществени пострадвания.

Общо при офанзивата починаха 8 души и 12 бяха ранени .

 Терористът от Ню Йорк се радикализирал в Съединени американски щати, бил обвързван с ДАЕШ
Терористът от Ню Йорк се радикализирал в Съединени американски щати, бил обвързван с ДАЕШ

" Той е перверзен страхливец "

В и към пикапа, който терористът употребява за осъществяването на офанзивата, са били открити голям брой ножове, както и два имитационна револвера .

" Изглежда, че господин Саипов е възнамерявал това в продължение на седмици . Той го е направил в името на " Ислямска страна ", акцентираха от нюйорската полиция.

Губернаторът на щата Ню Йорк означи, че не е получил телефонно позвъняване от президента Доналд Тръмп , само че това не го тормозило. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио също разяснява по тематиката, като сподели, че въобще не е обезпокоен, че не се е чул с Тръмп.

От полицията оповестиха, че Саипов в никакъв случай не е бил обект на следствие от страна на ФБР , само че може да е бил разследван от други институции .

" Той може да е имал връзки с лица, които са били обект на следствие, въпреки че той самият не е ", прецизираха от полицията.

 Ислямска страна зад нападението в Ню Йорк
Ислямска страна зад нападението в Ню Йорк

Терористът оставил записка

Бил де Блазио уточни, че животът в града продължава . Той отдаде респект на шестте задгранични жертви, като акцентира, че " те в този момент са нюйоркчани ".

" Ние разбираме, че това беше офанзива против нашите полезности ", разяснява кметът, допълвайки: " Това беше опит да се пречупи духът ни . Но като опит да пречупи духа ни той се провали. "

Де Блазио съобщи, че маратонът на Ню Йорк, плануван за неделя, ще се организира, като ще бъдат подхванати спомагателни ограничения за сигурност.

Уточнява се, че откритите бележки на узбекския терорист са написани на арабски език. Същността от написаното в бележките била, че " Ислямска страна " щяла да бъде безконечна .

Тръмп при започване на съвещанието на държавното управление назова терориста " животно ".

 Мъж гази и стреля по пешеходци в Ню Йорк Обновена
Мъж гази и стреля по пешеходци в Ню Йорк

Нападателят е арестуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР