От покрайнините на Алепо, Ал Захра и Нубл в посока

...
От покрайнините на Алепо, Ал Захра и Нубл в посока
Коментари Харесай

Извънредно от Африн: Първи въоръжен сблъсък между турски и сирийски военни

От покрайнините на Алепо, Ал Захра и Нубл в посока на кантона Африн във вторник е потеглила огромна колона на проправителствените сили, която е трябвало да влезе в този район, в сходство със съглашение с управлението на кюрдската YPG, с цел да попречи на турското нахлуване.

Този ескорт, състоящ се от няколкостотин бойци от бригадата " Ал-Бакир ", приближавайки се до кръстовището Ал Зара, е бил подложен на артилерийски обстре, който се е водел от Маре, следен от бутновниците от " Свободната сирийска армия» (FSA), и откъм турска територия. В резултат единствено авангардът на колоната съумял да премине рисковото място. Останалата техника била принудена да спре, с цел да не попадне под огъня на оръдията.

Този случай се случил покрай селището Мериамин, ситуирано на 10 километра източно от град Африн. След това в небето се появил турски дрон, който почнал да прави коректировка на огъня на артилерията, което основало опасност за живота на бойците в опашката на конвоя.
Освен това, съгласно очевидци, безпилотникът хвърлял дребни бомби. Сирийските военни разкрили по него пукотевица от автоматизирани оръжия, с цел да го прогонят, оповестява кореспонден на тв канала Ал-Манар, който е станал очевидец на сражението.

По предварителна информация при първия турско-сирийски конфликт няма жертви. Предполага се, че турските военни са водели заградителен огън, с цел да не изострят в допълнение влошилите се връзки сред страните

Турски медии пък оповестяват, че проправителствените сили са се отдръпнали от Африн след предупредителните изстрели и са се завърнали в региона на Нуб ал Захра. Най-вероятно обаче това се отнася единствено до онази част от конвоя, който не съумяла да премине под артилерийския огън през рисковата зона.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР