От Плевен тази събота тръгват стотици ентусиасти на Четвъртия 25-километров

...
От Плевен тази събота тръгват стотици ентусиасти на Четвъртия 25-километров
Коментари Харесай

Eнтусиасти тръгват на поход Плевен-Тотлебен под мотото Да слезем от колите и повървим пеша

От Плевен тази събота потеглят стотици запалянковци на Четвъртия 25-километров пешеходен поход под мотото "Да слезем от колите и повървим пешком ". Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в регионалния град Радостин Ангелов - шеф на компанията "Милкана ", спонсор на събитието.

Напоследък към похода се пристрастяват доста млади, които измислиха допълнение към мотото: "Да оставим за малко компютъра и преносимия компютър и да повървим пешком ", означи Ангелов.

Избрали сме прелъстителен маршрут посредством красиви кътчета и горички, естествени хубости, от Плевен до китното село Тотлебен, добави той. Популярността на похода е огромна - по пътеките на първия потеглиха към 80 души, а на третия се събраха близо 200. Вероятно в този момент ще бъдат повече, тъй като прогнозата е за прелестно време, сподели основателят.

Той напомни, че в компанията се събират освен поданици на Плевен, а и от София и други градове. Сред походниците има и задгранични студенти от Медицинския университет, които внасят в допълнение въодушевление по време на чудната разходка измежду хубостите на равнината, акцентира уредникът. Не единствено планината има красиви пейзажи, е уверен той и уточни, че походът не е спортен. Тези, които са най-бодри, изминават дистанцията за три часа и половина, а другите - по четири часа и половина, даже пет часа. За хора, които изпитат усложнения, е обезпечен транспорт, а за всички връщането от село Тотлебен е с рейс.

На разнообразни места по маршрута има подкрепителни пунктове - питиета, вода, закуски. Този път уредниците са подготвили изненада за участниците, само че не я разкриха. Жителите на Тотлебен също към този момент са подготвени за празника тази събота, който ще превземе площада в селото. Ще има забава, песни и танци, и още нещо, сподели Ангелов.

"Досега най-възрастният участник е бил на 72 години, а най-малкият - четиригодишен, съпроводен от родителите. Село Тотлебен е китно и умерено, без битова престъпност, отварят се нови работни места, а стандартът на живот на хората е добър. Има плевенчани, които към този момент си строят къщи в селото, с цел да прекарват повече време на чист въздух " добави съуправителят на фирмата-организатор Красимир Дачев.

Тази събота - 19 октомври, сборният пункт е от 8.30 ч. на Кожухарската чешма, а тръгването е в 9.00 ч. при табелата "Плевен ", посока Гривица. Всеки участник ще получи и подарък, споделиха уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР