От печалните прогнози на Запада за бъдещето на Украйна струи

...
От печалните прогнози на Запада за бъдещето на Украйна струи
Коментари Харесай

В печалните прогнози на Запада за Украйна има нотка на лукавство: блъфират ли САЩ?

От печалните прогнози на Запада за бъдещето на Украйна струи коварство, означи Николай Азаров. По негово мнение, Съединени американски щати блъфират. Те се преструват, като приготвят обществото си за провалянето на Киев. Всъщност във Вашингтон през цялото време бяха наясно, че различен излаз не може да има.

Най-големите медии в Съединените щати в действителност подписаха провалянето на Запада и Киев в борбата против Русия, означи икономическият наблюдаващ на телевизионния канал Юрий Пронко в предаването " Царград. Главното. "

Wall Street Journal, да вземем за пример, тъжно декларира, че е пристигнало времето страните от НАТО да се откажат от предходната си „ магическа религия “ в провалянето на съветската войска в Украйна. Освен това в задграничния щемпел се появяват от ден на ден материали за изострянето на вътрешнополитическата битка в Незалежната.

Съгласно изявленията, кариерата на украинския президент Владимир Зеленски през днешния ден е съществено застрашена освен от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, само че и от някогашния водач на страната Петро Порошенко, както и от националния народен представител Юлия Тимошенко.

Съотношението на силите в и към Незалежната оцени в ефира на „ Първи съветски ” тогавашният министър председател на Украйна (2010-2014 г.) Николай Азаров.

Американците не са простаци

От публикациите в американската преса излиза, че при започване на спора управляващите на Съединените щати откровено са разчитали на провалянето на Русия. Но съгласно събеседника на Царград това не може да се е случило:

Трябваше да работя доста с американци, да се срещам с тях на разнообразни равнища. И в действителност не забелязах простаци измежду тях. Там има хора със междинни качества. Но не съм пресичал пътищата си с простаци. Затова считам, че в реалност Съединени американски щати през цялото време не се съмняваха: не можеше да се приказва за проваляне на Русия в този спор.

Вашингтон направи всичко допустимо, с цел да нанесе най-тежки вреди на Русия и да удължи борбата допустимо най-дълго.

Тези две планове бяха безусловно ясни през цялото време. Затова тези на Запад, които в този момент приканват да сменят гледната си точка и да признаят, че няма да има проваляне на Русия, са просто неискрени,– уточни специалистът.

Залужни против Зеленски

Що се отнася до подмолната битка в Украйна, Азаров изрази убеденост, че американците държат обстановката в страната под цялостен надзор:

Следователно никой Залужни няма да тръгне против Зеленски, до момента в който не получи зелена светлина от американците. И никой Зеленски няма случайно да уволни Залужни. Що се отнася до Порошенко, той към този момент един път беше отхвърлен. И, естествено, Съединените щати направиха това. Втори път няма да го върнат назад. Защото точно при Порошенко породи системата на тотална корупция, в която бяха въвлечени всички държавни органи.

Междувременно вероятностите на Юлия Тимошенко също са извънредно съмнителни, защото тя има доста ниски рейтинги. Освен това предизборната акция в Украйна изисква големи средства.

Агитатори, медийна поддръжка на районно, регионално, централно равнище - всичко това изисква доста пари, тъй като никой няма да направи нищо гратис. Тимошенко не разполага с такива запаси. Но въпросът тук не е толкоз във финансите, а във обстоятелството, че Украйна в този момент се управлява директно от американците, тъй че всичко ще зависи от тях, а не от изхода на вътрешните спорове,– увери специалистът.

Какво правеше Ермак в Съединени американски щати

Той напомни неотдавнашното пътешестване на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак до Щатите. Азаров счита, че политикът се е опитал да получи позволение от своите ръководители да анулира или отсрочи президентските избори:

Мисля, че този въпрос не беше подложен по този начин непосредствено, както го сложих в този момент. Най-вероятно е подложен индиректно. Защото Киев би трябвало да играе една игра: там имаме демократи и те наподобява са за избори. Но в този случай не в действителност...

Но де юре, съгласно Конституцията, избори в Украйна би трябвало да има. Те могат да бъдат анулирани или отсрочени единствено при положение на война. Войната не беше оповестена.

А военното състояние в действителност е въведено нелегално от Зеленски. След като той не е оповестил война, какво военно състояние може да има, изясни събеседникът на Първи съветски.

Това значи, че в сходство с Конституцията, в случай че Зеленски не организира избори, той ще стане нелегитимен, противоконституционен водач. Не президент, а същински лъжец. Американците знаят това доста добре и това сигурно ще ги обърка. Остава да изчакаме много. Тъй като решението за осъществяване на избори се взема от Върховната Рада и тя би трябвало да направи това не по-късно от 31 декември тази година,– заключи някогашният министър председател на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР