От Пътна полиция започват проверка на товарните автомобили и автобусите.

...
От Пътна полиция започват проверка на товарните автомобили и автобусите.
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! КАТ с нова акция на пътя

От Пътна полиция стартират инспекция на товарните коли и рейсовете. Акцията е взаимна с Европейската мрежа на службите на пътна полиция Роуд Пол (Roadpol). Проверките ще са на територията на цялата страна и ще продължат до 16 май.
Основните нарушавания, за които ще наблюдават от КАТ ще са за съблюдаване на времето за отмора от водачите, скоростните режими, приложимост на алкохол и наркотични субстанции и неукрепени товари. Полицаите ще ревизират и за редовността на документите на лидера и на автомобила, както и за потребление на предпазни колани.
"Тези индикатори са доста значими за придвижването като цяло и за това са обект на засилените инспекции ", оповестиха от Пътна полиция. Резултатите от акцията ще са подготвени в едноседмичен период.
Подобна взаимна интервенция се е провела от 8 до 14 февруари у нас.
Най-честите нарушавания при товарни коли са превишаване на скоростта, нередовни документи на лидера и на транспортното средство, неизползване на колани, техническа нередовност и превишаване на позволените часове за пътешестване, регистрираха от Пътна полиция.
При рейсовете най-вече са били нарушаванията, свързани с превишаване на позволената скорост, нередовни документи при лидера и неизползване на предпазни колани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР