От пасивното пушене има риск да се развие хроничен бронхит.

...
От пасивното пушене има риск да се развие хроничен бронхит.
Коментари Харесай

Може ли да се развие хроничен бронхит от пасивното пушене?

От пасивното пушене има риск да се развие продължителен бронхит. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общински съвет по наркотичните вещества-Благоевград.
„ В другите страни е регистрирано, че един от методите, при който упражняваш въздействие върху финансовите благоприятни условия на едно семейство, като ги ограничаваш, когато тютюнът и алкохолът са по-скъпи, тогава надлежно фамилиите стартират да работят в интерес на фамилния бюджет, т.е. да понижават използването на цигари и алкохол, или напряко да ги спрат. Това е обикновено, тъй като когато разполагаш с бюджета на едно семейство, първо би трябвало да се заделят средства за храната и за издръжката, а едвам по-късно да мислиш за удоволствия “, разяснява тя.
Председателят на Общинския съвет по наркотичните субстанции заключи, че по принцип финансовият механизъм е метод да се понижи използването на тютюн във всяко едно семейство. Относно това дали пасивните пушачи поемат по-голяма отрова или дейните, доктор Любенова уточни, че по принцип има такива проучвания, които потвърждават това нещо, изключително когато става въпрос за деца.
„ Не мога да кажа нищо изрично, тъй като има проучвания, които потвърждават и противоположното. Но не може да се приказва за нещо потребно да си въздържан пушач, когато уврежданията настъпват. Какво значение има това, когато от пасивно пушене, развиеш продължителен бронхит или някакво друго увреждане. Вече няма значение дали пушачите , които са към теб, са по-зле или по-добре от теб. Важното е, че твоето персонално здраве е повредено и имаш проблем, тъй че аз поучавам най-малко родителите, които пушат, в никакъв случай да не го вършат пред детето си “, уточни още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР