От първия ден след изборите казваме, че тази страна оттук

...
От първия ден след изборите казваме, че тази страна оттук
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: България оттук нататък може да се управлява само с консенсуси, широки консенсуси, които да бъдат носени от широко мнозинство в парламента

" От първия ден след изборите споделяме, че тази страна оттук насетне може да се ръководи единствено с консенсуси, необятни консенсуси, които да бъдат носени от необятно болшинство в Народното събрание ". Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.
 
Подчерта, че с " Демократична България " на процедура ГЕРБ няма несъгласия по нито един въпрос. По думите му, в случай че те са осмислили, че диалог сред двете обединения би трябвало да стартира, това значи, че са на един добър път.
 
Чолаков разяснява тематиката за правосъдната промяна, като уточни, че по нея не са на една позиция с " Демократична България ". Категоричен е обаче: " Влезем ли в тематиката за правосъдната промяна, мисля, че би трябвало да се обърнем към цялата експертиза на българската научна общественост, която да подскаже верните решения. "
 
Чолаков уточни още, че диалози за състав на кабинет не са водени. Според него първата задача на контактната група е да подкрепи диалога по политиките. " Започнем ли да реализираме единодушие по избрани политики, аз ви убеждавам, че най-сетне от единствено себе си ще излезе и съставът на Министерския съвет.
 
В момента Народното събрание е по-голям от Министерски съвет ", акцентира той. Уточни, че сега се водят само диалози сред контактни групи по чисто административни въпроси. Радомир Чолаков се спря и на решението съветският дипломат да не бъде поканена на откриването на Народно събрание. По думите му този въпрос е трябвало да бъде подложен в контактната група, да бъде съветвано Външно министерство и Министерски съвет и да излезе като позиция на Министерство на външните работи на Република България, а не като политическа позиция на " Демократична България ".
 
Относно предлагането на ГЕРБ президентът Зеленски да приказва пред Народно събрание още на първото съвещание, Чолаков съобщи, че изискуем опрощение на украинската страна. Припомни случая, когато външният министър на Украйна Дмитро Кулеба не е бил позволен в залата на Народно събрание.
 
" Ние изискуем на украинската страна един жест поради тогавашната засегнатост, която нанесохме и на мен ми се коства, че едно изказване на президента Зеленски пред Народно събрание би бил един превъзходен жест ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР