От първи ноември в страната започва акция Зима, при която

...
От първи ноември в страната започва акция Зима, при която
Коментари Харесай

През ноември започва акция Зима за проверка на автомобилите

От първи ноември в страната стартира акция " Зима ", при която Пътната полиция ще ревизира дали колите са готови за зимния сезон. От 15 ноември до 1 март водачите са задължени да се движат с гуми с най-малко 4 мм дълбочина на протектора.
И тази година акция " Зима " е разграничена на три стадия. Първият е от 1-ви до 10-ти ноември и от Пътната полиция ще вършат засилени инспекции, ориентирани към велосипедистите и транспортните средства с животинска двигателна сила. Движението им в тъмната част от денонощието основава предпоставки за тежки пътно-транспортни катастрофи, изяснява комисар Бойко Рановски от Националната полиция. От 11-ти до 20-ти ноември акцията ще е ориентирана към пешеходци и водачи и толерантността им на пътя: Само в случай че има приемливост сред всички участници в придвижването може да реализираме начертаната цел да понижим броят на потърпевшите при пътно-транспортни катастрофи.
От 21-ви до 30-ти ноември ще се извършат инспекции на моторните транспортни средства и тяхната подготвеност за придвижване при зимни условия: Техническата редовност на транспортните средства, осветителните системи, посочи комисар  Рановски.
В сервизите на Съюза на българските автомобилисти от 1-ви до 11-ти ноември водачите ще могат изцяло гратис да ревизират редовността на колите си. Това сподели ръководителят на СБА Емил Панчев : Могат да им ревизират фаровете, гумите, да им дадат препоръки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР