От партия Възраждане призоваха президента Румен Радев да наложи вето

...
От партия Възраждане призоваха президента Румен Радев да наложи вето
Коментари Харесай

Възраждане: Искаме Радев да наложи вето на бюджета заради орязания фонд за лечение на деца

От партия " Възраждане " приканиха президента Румен Радев да наложи несъгласие на закона за държавния бюджет. Причините са орязаните средства за фонда за лекуване на деца.

14 млн., които бяха утвърдени на гласоподаване в Народно събрание преди 2 дни, бяха неочаквани спрени през днешния ден, възмутиха се от партията на особено призован брифинг в коридорите на Народното събрание.

Предложението за спомагателните средства е на “Възраждане” и бе признато при разглеждането на бюджета на касата. Вчера на съвещанието на бюджетната комисия обаче е взето решение, че тези пари няма да се дават в този момент, тъй като във фонда сега има задоволително средства - близо 30 млн. лева, а също така от касата обяснили и, че няма направени отводи за лекуване на деца поради дефицит на средства, с какъвто претекст “Възраждане” желаеха спомагателните пари.

Преди 2 дни беше признат бюджетът на НЗОК. По наше предложение бяха признати спомагателни 14 млн. лева за лекуване на деца. От предходната година няма входиран доклад стигали ли са парите, само че за 2020 година има повече от 20 отхвърли и се е стигнало до там, че е имало изтеглени молби, тъй като децата са умряли, разяснява на брифинга Цончо Ганев от “Възраждане”.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР