От отговор на г-жа Нинова, качен на сайта на парламента,

...
От отговор на г-жа Нинова, качен на сайта на парламента,
Коментари Харесай

Христо Гаджев към Нинова: От февруари до април износът на оръжия от България е увеличен три пъти

„ От отговор на госпожа Нинова, качен на уеб страницата на Народното събрание, се вижда, че в интервала от февруари до 13 април износът  от България на оръжия, муниции и артикули с двойна приложимост е повишен три пъти - с над 400 млн. лева “, това съобщи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Той акцентира, че този експорт е към частни компании, а не към страни. По-рано през фейсбук Корнелия водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, че лъже, тъй като нямало експорт на оръжия за Украйна или Русия. В същото време съгласно Нинова се изпълнявали контракти към над 50 страни. „ Правилно е да предоставяме оръжие на Украйна, само че за какво се прави по загадъчен метод? “, съобщи още Гаджев.

Призовани от Нинова да бъдат предоставени документи, Гаджев акцентира, че има две товарителници за два полета, осъществени на 4 и 5 април от летище София за летище Режов по контракт сред българска и полска компания. Това летище е на 100 км. от украинската граница. Става дума за 600 000 броя 30 мм. и 40 мм. изстрели на стойност 23,5 млн. лева

„ Индивидуалното позволение за трансфер на артикули е издадено на 25 март 2022 година от междуведомствената комисия. Председателят на комисията е Корнелия Нинова. Предполагаме, че тези оръжия са стигнали до Украйна - в което няма нищо неприятно. Руски медии са снимали оръжия от българско произвеждане в Украйна “, съобщи още Гаджев.

Той пита защо са им тези произведения на полската компания, откакто армията им не ги употребява?

„ Правителството би трябвало да спре да бъде лицемерно и да каже по какъв начин подкрепя Украйна, а не да се разхожда до Киев за селфита “, споделя още Гаджев.  

 
 Товарителница за изнесените оръжия Товарителница за изнесените оръжия
 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР