От основно значение е ние не просто да влезем в

...
От основно значение е ние не просто да влезем в
Коментари Харесай

1/3 от българите определят еврото като по-стабилна валута от лева, долара или швейцарския франк

От главно значение е ние не просто да влезем в еврозоната, а да влезем готови. Това значи, че би трябвало да сме наясно с всички преимущества, само че и опасности, които предстоят пред нас, с цел да можем да ги управляваме. Това съобщи в студиото на "Денят стартира " евродепутатът от Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова.

Днес на интернационална конференция „ България в еврозоната – благоприятни условия и провокации “ ще бъде показано социологическо изследване, което демонстрира, че огромна част от българските жители към момента са много внимателни във връзка с еврото.



Въпреки тези терзания над 1/3 от българите дефинират еврото като по-стабилна валута спрямо българския лев, щатския $, швейцарския франк, изясни тя.

Трябва да се подхващат регулаторни рамки и ограничения в две направления. От една страна – информиране на обществото и бизнеса и от друга – ясна преценка какви са идващите стопански тактики и политики в Европейски Съюз. Защото еврото е една последваща стъпка, която ще ни помогне да се възползваме от тях и да сме по-интегрирани в общия европейски пазар, уточни Пенкова.



Тя акцентира, че по време на пандемията страните от еврозоната са имали достъп до спомагателни финансирания, с цел да се оправят с рецесията. Например ЕЦБ отпусна спомагателна ликвидност за банките в еврозоната в границите на 3 трилиона евро.

Ставайки част от еврозоната, ние към този момент сме на масата, на която се взимат решенията и нашата стопанска система въздейства на всички останали огромни стопански системи в Европейски Съюз, акцентира още Пенкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР