От ОД МВР изпратиха данни за обстановката по безопасност на

...
От ОД МВР изпратиха данни за обстановката по безопасност на
Коментари Харесай

Тъжна седмична статистика за Варна: 34 катастрофи, 9 от тях тежки с 8 ранени и един загинал

От ОД Министерство на вътрешните работи изпратиха данни за ситуацията по сигурност на придвижването на територията на Варна и региона за интервала 16.09. - 22.09.2022 година Ето и тъжната статистика:

За времето от 16.09. - 22.09.2022г. на територията обслужвана от ОД на Министерство на вътрешните работи -Варна са настъпили общо 43 ПТП, от които 9 тежки ПТП с 1 умрял и 8 ранени, и 34 ПТП с материални вреди.

Причините за пораждане на тежките ПТП се проучват, като според от мястото на тяхното пораждане, към съответните пътни (улични) сектори се насочват екипи за реализиране на контролна активност по линия на ЗДвП, в това число и посредством използване метода на линеен надзор, за реализиране на оптимално влияние върху участниците в пътното придвижване и превъзпитаването им към съблюдаване на разпоредбите за придвижване, респективно ограничение на предпоставките за пораждане на ПТП.

Основен акцент в активността на чиновниците от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, имащи пълномощия за работа по линия на ЗДвП и КЗ, е определяне и санкциониране на нарушаванията, явяващи се съществени аргументи за пътнотранспортния травматизъм, както следва:

- ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техните аналози;

- ръководство на МПС от неправоспособни водачи;

- лишаване на преимущество на ППС и пешеходци;

- ръководство на МПС с превишена скорост;

За горепосочения интервал са открити случаи на ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози - 22

Установени нарушавания В НАСЕЛЕНИ МЕСТА на ръководство на МПС от неправоспособни водачи и от лишени от право да ръководят МПС - 28

Връчени наказателни постановления по ЗДвП – 278

Досъдебни производства по член 343б от Наказателния кодекс- 22

Досъдебни производства по член 343в от Наказателния кодекс-4
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР