От Областната администрация в Бургас обясниха защо е нараснала сумата

...
От Областната администрация в Бургас обясниха защо е нараснала сумата
Коментари Харесай

От Областната администрация в Бургас обясниха защо е нараснала сумата за ПСПВ „Ясна поляна“

От Областната администрация в Бургас обясниха за какво е повишена сумата за осъществяване на обекта „ Аварийна реорганизация на филтърно и помпено ходило на ПСПВ „ Ясна поляна “ и на обекта „ Временно подсилване на носещата структура на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „ Ясна поляна “. Тя към този момент е 23 552 300 лв. , които са отпуснати с решение на Министерския съвет. 

Разликата идва от това, че идейният план, направен от „ ВиК “ – Бургас ЕАД, е бил 15 милиона лв. без Данък добавена стойност .

Работният план, направен от „ ВиК “ – Бургас ЕАД, е остойностен на 18 737 664,11 лв. . без Данък добавена стойност и включва единствено „ Аварийна реорганизация на филтърно и помпено ходило на ПСПВ „ Ясна поляна “ .

В крайната финансова аргументация е прибавен нов обект „ СМР за краткотрайно подсилване на носещата структура на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „ Ясна поляна “ на стойност 591 128,65 лв. без Данък добавена стойност .

Крайната цена на двата обекта възлиза общо на 19 626 857,72 лв. без Данък добавена стойност .
Цената с Данък добавена стойност е 23 552 229,26 лв.. 

По реализирането на двата обекта в посочените суми са включени и разноските за наложителните надзори – авторски, строителен и инвеститорски надзор, които са % от сумата на всеки един от обектите, обясниха ще от Областната администрация на Бургас. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР