От обединението Демократична България ще обжалват пред Върховния административен съд

...
От обединението Демократична България ще обжалват пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Демократична България сезира прокуратурата за сделката с Дупката във Варна

От обединяването " Демократична България " ще апелират пред Върховния административен съд постановлението на Министерския съвет, с което се отпускат над 43 милиона лв. за придобиване на 100 % от капитала на ЦУМ-Варна. Мястото, известно като " Дупката ", е благосъстоятелност на предприемача Георги Гергов.

Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев оповестиха, че са сезирали Окръжната прокуратура за незаконосъобразността на договорката, като следва да се извърнат и към Европейската комисия поради нарушение на контракта за действие на Европейския съюз с отпущането на държавна помощ. Атанас Атанасов беше безапелационен, че решението на Общинския съвет, взето с нормално болшинство, е нелегално:

" Когато се вземат решения за предписание с недвижима благосъстоятелност, било то продажба или покупка, тези решения би трябвало да бъдат вземани с 2/3 от гласовете на общинските съветници. В случая тази договорка касае точно предписание с недвижима благосъстоятелност, т.е. Варненската община ще купи недвижима благосъстоятелност, а решението е взето с нормално болшинство, тъй като купували акции. Това е един извънредно сериозен недостатък, който прави договорката безусловно оскъдна. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР