От няколко години универсалният Даниел Димов се подвизава със завиден

...
От няколко години универсалният Даниел Димов се подвизава със завиден
Коментари Харесай

Даниел Димов пред ТОПСПОРТ: Имах много хубави моменти в Левски, националният отбор ми е голяма болка и мечта

От няколко години универсалният Даниел Димов се подвизава със забележителен триумф зад граница. Роденият в Добрич защитник натрупа сериозен опит с екипите на Макаби Петах Тиква (Израел) и Денизлиспор (Турция), а сега е измежду водачите на различен тим от южната ни съседка Манисаспор.

28-годишният състезател даде особено изявление за ТОПСПОРТ , в което приказва за някогашните си отбори Левски и Черно море, неосъществения трансфер в първокласен съветски отбор и огромната му фантазия да облече екипа на националния ни тим.

Дани, към този момент караш своя трети сезон в турското състезание. С оглед мощното ти показване, вярно ли е да стигнем до заключението, че като че ли се чувстваш чудесно в тази страна?

- Да, усещам се доста добре. Бързо се приспособих, защото манталитетът на хората е непосредствен до нашия. Вече научих добре и езика, което улеснява престоя ми тук в допълнение.

 Снимка 322054

Разкажи ни малко повече за тима на Манисаспор. Каква е повода този известен отбор да не е измежду елита на Турция? Все отново за него са играли футболисти като Арда Туран, Бурак Йълмаз, Селчук Инан.

- Истината е, че много тимове в Турция се борят с тази орис. Това е един от главните проблеми на тимовете в тази страна, освен в моята лига. Тимове с история и доста трофеи се оставят да стигнат до банкрут. По мое мнение аргументите са неприятно менажиране и цялостна политика на тима, не се мисли в дълготраен проект, а в противен случай - ден за ден, мач за мач.

 Даниел Димов остава за нови два сезона в Манисаспор
Даниел Димов остава за нови два сезона в Манисаспор

Халфът се контракти с отбора си

В България се подвизаваше с идентичен триумф и като централен защитник, и като опорен халф. На каква позиция играеш в настоящия си отбор?

- В настоящия си отбор, както и през последните 4-5 години, играя като централен бранител. Смея да настоявам, че с годините и опита, който натрупвам, се усещам все по-добре на тази позиция.

 Снимка 239650
Източник:

За близо три години в южната ни съседка, не съжаляваш ли, че до този миг нямаше късмет да играеш в Суперлигата. Имал ли си предложения от елитни клубове?

- Лятото имах опция да подпиша с тим от Премиер Лига в Русия, само че за жал, във футбола не всеки път получаваш това, за което се бориш и заслужаваш, тъй като от време на време нещата не зависят напълно от теб и от положителното ти показване на терена. Естествено, че всеки футболист желае да се развива и да играе в по-добър клуб.

С оглед трагичните процеси в турската страна, изпитваш ли някакъв боязън за сигурността на теб и твоето семейство?

- Не бих споделил сходно нещо. Мисля, че нещата са много пресилени медийно. По-лошото е, че към този момент на никое място човек не може да се усеща изцяло в сигурност.

През лятото, когато към момента размишляваше дали да продължиш с Манисаспор, в родните медии спрягаха твоето име за завръщане в Левски. Имало ли е сходен миг? Изобщо има ли късмет скоро да се завърнеш в България?

- Не е имало сходни диалози. Засега се надявам да продължа да играя в чужбина, живот и здраве. Бъдещето ще покаже дали ще заиграя още веднъж в България.

 Снимка 322056

В този ред на мисли, следиш ли какво се случва в Първа лига? Кой е твоят любимец за купата и смяташ ли, че шампионата ни се развива в позитивен аспект?

-Да, несъмнено, че проследявам родното състезание. Мисля, че е много забавно. За жал обаче си мисля, че конспирация за купата няма, а по-скоро за местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати.

Като човек, който има над 70 публични мача за Левски, не мога да не те попитам и за протичащото се на " Герена ". Сякаш годините на незаинтересованост продължиха прекомерно дълго. Смяташ ли, че има излаз от тази привидно безнадеждна обстановка?

-Аз съм положително надъхан и мисля, че ще има позитивен процес на събитията, просто би трябвало да има по-голямо самообладание и доверие в хората, които управляват тима, както и във футболистите най-много.

Кои бяха най-хубавите ти, а също по този начин и неприятни мигове със " синята " фланелка?

- Имах доста хубави моменти със синята фланелка, измежду най-хубавите са трагичните победи против ЦСКА и Лудогорец в последните минути. Най-неприятният спомен за мен е, че не можах да стана първенец на България и да печеля Купата.

 Снимка 322057

Друг някогашен твой клуб - Черно море също претърпява сложен интервал. Постепенно " моряците " напипват правилния темп след раздялата с Георги Иванов. Според теб Емо Луканов точният човек ли е за треньорския пост на " Тича "?

- Аз мисля, че изборът е верен по простата причина, че би трябвало да се дава път на млади и амбициозни треньори с съвременни визии, искащи да се развиват. Познавам персонално Емо Луканов и имам вяра, че ще реализира положителни резултати.

 Емануел Луканов: Най-голямата ни неточност е, че не затворихме мача
Емануел Луканов: Най-голямата ни неточност е, че не затворихме мача

Наставникът на " моряците " остана изумен от траекторията на топката при победния гол на Верея

Въпреки стабилната ти кариера зад граница, към момента не си изиграл формален дуел за националния тим на България. Каква е повода съгласно теб и не се ли чувстваш меко казано подценен от този факт?

-Ако би трябвало да бъде почтен, това е най-голямата ми болежка и фантазия. Всеки желае да се потвърди в националния тим на страната си. Това е най-големият връх в кариерата на един футболист - да играеш за своята татковина.

И като за край, какви са задачите на Даниел Димов през този сезон? Докъде се простират твоите фантазии във футболен аспект? Готов ли си за трансфер в клуб от друга страна?

-Надявам се да се представим много по-добре от миналогодишния сезон и от моментното ни положение. А за в бъдеще, човек в никакъв случай не знае.

 Васил Божиков и Даниел Димов на проби в Амкар, единият бележи
Васил Божиков и Даниел Димов на проби в Амкар, единият бележи

Двамата българи ще се опитат да си обезпечат контракти с съветския клуб
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР