От няколко дни медиите алармират за нов вариант на коронавируса,

...
От няколко дни медиите алармират за нов вариант на коронавируса,
Коментари Харесай

Фалшива тревога? Опасен ли е новият вариант на коронавирус?


От няколко дни медиите сигнализират за нов вид на ковид, открит във Франция, който имал още по-опасни качества от известните до момента. Какво се крие зад тази вест и кой е първоизточникът на паниката?

Новините за, се базират на проучвания на френския доктор и инфекционист Дидие Раул. В родината си Франция той е мощно оспорвана персона, в това число и заради това, че беше лекувал пациенти с Ковид-19 благодарение на.

Съмнителна популярност

Въпросният медикамент обаче е потвърдено ненужен против Ковид-19. Поради това Раул беше публично глобен с мъмрене от Френската лекарска камара при започване на декември 2021 - това е последното най-строго дисциплинарно наказване преди краткотрайната или непрекъсната възбрана за практикуване на лекарската специалност.
Редакцията предлага
Съобщението на Дидие Раул за „ новия “ вирусен вид също така е предварителна обява (Preprint), която не е била подлагана на експертна оценка от други учени. Раул е упрекван и за това, че в учредения от него Институт за инфекциозни заболявания към университетската клиника в Марсилия (IHU Méditerranée Infection) е нарушавал разпоредбите за осъществяване на клинични проучвания - и то тъкмо по отношение на Ковид-19. Срещу лекаря сега проверява и прокуратурата на Марсилия, а той е бил заставен да напусне директорския пост в института. Дали неговото изследване за новия вирусен вид, в което вземат участие и други откриватели, дава отговор на научните стандарти, следва занапред да бъде изяснено.

Отсега обаче се знае, че Дидие Раул се употребява с голяма известност в средите на тези хора във Франция, които отхвърлят ковид. Славата му не избледня даже и тогава, когато се разбра, че доста от прогнозите му излязоха погрешни. Така да вземем за пример той обявяваше, че пандемията ще завърши доста бързо, както и това, че няма смисъл човек да се имунизира против ковид, тъй като. Вместо това доктор Раул обвиняваше фармацевтичната индустрия в измами и предупреждаваше за някакви незнайни странични резултати от имунизациите.

Въпросният „ нов “ вирусен вид, за който сигнализира доктор Дидие Раул, в действителност въобще не е нов. Още през ноември Световната здравна организация (СЗО) разгласи групата, към която спада тази разновидност, за „ следена “. Това обаче е най-ниската степен в класификацията на СЗО. По-опасните разновидности на вируса се дефинират като „ заслужаващи интерес “ и „ будещи паника “. Всеки вирусен вид, който от „ следен “ не се изкачи в упоменатите по-опасни категории, по-късно се изличава от листата на СЗО за разновидностите под наблюдаване.

" Не си заслужава да се тревожим "

Германският вирусолог Йорг Тим съобщи в отговор на питане от страна на обществено-правната немска медия АРД, че разновидността B.1.640.2 не е съумяла да се наложи над Делта разновидността във Франция, което се смята като „ мощен знак “ за това, че тя не е по-опасна. Според Тим, никой не чака, че въпросният вирусен вид може да провокира съществени проблеми.

Вирусологът Том Пийкок от Imperial College в Лондон, който е измежду водещите откриватели на вирусните разновидности в света, написа в Туитър, че въпросният нов вид „ сега не има никакъв капацитет, който да поражда паника “. Според него, не си заслужава въобще да се тревожим от този вид на ковид.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР