От незапомнени времена по българските земи се прави вино. Началото

...
От незапомнени времена по българските земи се прави вино. Началото
Коментари Харесай

Тъжно е за гледане! Вижте как България от четвърта в света е изтикана в периферията

От незапомнени времена по българските земи се прави вино. Началото слагат траките, които се считат за едни от най-хубавите винари през Античността.

Традициите оцеляват през вековете.

След национализацията  в края на 40-те години на XX век се засаждат големи масиви с винени сортове, като българското вино се изнася на огромния пазар на Съвет за икономическа взаимопомощ - икономическа организация на социалистически страни

Представяме ви извънредно любопитни данни, които в своята си същност представляват видео статистика на Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие.

Видеото е малко повече от 3 минути и показва данни за страни, които изнасят най-вече вино в света през интервала 1961-2021 година

На него може да се откроят няколко неща за България:

1. България е била в челото на международните експортьори на вино. (б.р.- По времето на Тодор Живков вино се е изнасяло основно за Съюз на съветските социалистически републики, Куба, Виетнам, Полша, Чехословакия и др.)

2. През 80-те години България е четвърта в света по експорт на вино.

3.  От 2000 година България към този момент не е измежду първите 15 държави-износителки. Тъжно е да се следи по какъв начин последователно изпадаме от класацията.

4. Трите най-големи страни, които от време на време сменят местата си, са Испания, Италия и Франция.

Вижте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР