От Националния статистически институт (НСИ) очакват около 70% от населението

...
От Националния статистически институт (НСИ) очакват около 70% от населението
Коментари Харесай

НСИ очаква 70% от хората да се преброят онлайн

От Националния статистически институт (НСИ) чакат към 70% от популацията на България да се преброи онлайн. Официалното броене на популацията стартира в среднощ. То ще протече на два стадия - електронно самопреброяване в първите 10 дни, както и броене онлайн с анкетьор, което ще протече от 18 септември до 3 октомври.

До 07.00 часа тази заран, са се преброили 3571 души в електронната система на НСО, регистрираха от националната статистика, като половината от тях са в столицата София. Активни в електронното броене, което ще тече до 17 септември, са още Варна, Бургас и Пловдив.

Преброяването е елементарно и бързо, направете го онлайн и помогнете на различен да го направи. Това е значимо в изискванията на пандемия, прикани вицепремиерът в служебния кабинет Атанас Пеканов, представен от БГНЕС.

" Вярвам в потребността да имаме данни за това каква е нашата страна, какво е нашето общество, с цел да верните решения. Имаме непропорционално систематизиране в страната, би трябвало да имаме ясната картина ", добави той.

От Национален статистически институт напомнят, че с цел да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР