От Националния щаб дадоха информация за двата случая на коронавирус

...
От Националния щаб дадоха информация за двата случая на коронавирус
Коментари Харесай

COVID-19 в София: Жената е в критично състояние, мъжът – не

От Националния щаб дадоха информация за двата случая на ковид в София. Мъжът е признат в неделя в отделението по белодробни заболявания. Неговото положение е с наклонност за утежняване, не е сериозно и не е интубиран. Жената е 66-годишна, в тежко положение още при идването си, на командно дишане, в сериозно състояние. Това заяви проф. Венцислав Мутафчийски.

Той изясни и че има 8 души, които са родственици на фамилията и са признати в болница. Очакват се техните резултати и в случай че те са негативни, ще бъдат пуснати под домашна карантина. За миг никой от тях не демонстрира признаци.

„ 49 лежащо заболели свързани с откритите случаи са изолирани. 30 души от личния състав остават да работят в тази клиника, следят се и се тестват за ковид “, уточни още Мутафчийски.

Той изясни, че медицинският личен състав, който е бил контактен, няма по какъв начин да бъде изолиран, тъй като няма кой да се грижи за пациентите.

В Габрово старата жена има белодробен излив. Направена е обикновена операция сега е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в чудесно положение без никакви признаци за болест. В Плевен пациентите са в положително положение.

От Националния щаб прецизираха, че лечебните заведения, където има ковид, не се затварят, само че се взимат нужните ограничения.

„ Независимо в коя болница, болните са настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, съблюдават се строги хигиенични ограничения, наличието на външни лица не е желателно “, уточни Мутафчийски. Той прикани и публицистите да не пречат на работата на експертите в болничното заведение и да не окупират здравните заведение.

„ Пирогов “ работи, като има особено поделение за инфектираните, подчертаха от щаба.

Имаме още 7 случая, за които се чакат резултатите от тестванията за ковид. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР