От националния оперативен център на на ГД Пожарна безопасност и

...
От националния оперативен център на на ГД Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Инспектор Георги Дамянов: Ситуацията в Северозападна България се нормализира

От националния действен център на на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " разкриха какви са заплахите от неприятното време в последните дни и остава ли риска за наводненията.

" В последното денонощие се следи наклонност на спад на водните обекти. Обстановката се възстановява в Северозападна България. За последното денонощие екипите ни са отработили към 82 сигнала, свързани с метеорологичната конюнктура, като най-вече те бяха във Враца - 25, Монтана - 9, София-окръг - 5, Видин - 26. Хората алармират най-вече за наводнени приземни етажи и изби. Към момента с помощта на екипите ни и на локалната власт бяха подхванати всички превантивни ограничения ", сподели инсп. Георги Дамянов.

" Водните обекти, които към момента не престават да са под наблюдаване, са язовир Клисурица, язовир Христо Смирненски, които не престават да се изпомпват. Има спад от 6 до 10 сантиметра от през вчерашния ден. Проблемът през вчерашния ден в Софийско беше река Ресиловска, която имаше заплаха да залее моста на Долни Богров. Към момента сериозни точки няма. Екипите обработват единични сигнали на жители ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР