От Националната агенция по приходите (НАП) са започнали проверка в

...
От Националната агенция по приходите (НАП) са започнали проверка в
Коментари Харесай

НАП проверява Община Ловеч, свързана с обредната дейност

От Националната организация по приходите (НАП) са почнали инспекция в Община Ловеч , обвързвана с обредните действия, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от приходната организация.

Регионалната здравна ревизия (РЗИ) се е самосезирала по медийни изявления и също прави инспекция в локалния гробищен парк „ Скобелево “, заяви за Българска телеграфна агенция и.д. шеф Росица Милчева.

Проверката, която приходната организация е почнала, е по отношение на писмо от „ БЕТА ТРАУР 84 “ ЕООД, постъпило в Централно ръководство /ЦУ/ на Национална агенция за приходите и е за определяне на обстоятелства и условия (ПУФО) на Община Ловеч, показват от организацията.

В хода на инспекцията ще бъдат изследвани организацията на активността на Общината, обвързвана с обредната ѝ активност, както и поставените в писмото на „ БЕТА ТРАУР 84 “ ЕООД въпроси: липса на цени за другите типове траурни артикули, пазарни ли са цените по тази стопанска активност, подлежат ли покупко-продажбите на данъчно облагане по реда на Закона за подоходно корпоративно облагане /ЗКПО/ и по какъв начин се регистрират образуваните доходи от тях.

При определяне на условия, водещи до отклонение на данъчното и осигурително облагане, екип от проверяващите - двама инспектори от дирекция „ Контрол “ на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Велико Търново, бранш " Проверки " - ИРМ Плевен, ще преценяват нуждата от възлагане на следващи контролни дейности - проверка - по отношение на Бюджетна активност „ Обреди “, която стопанисва и ръководи общинските гробищни паркове на територията на Ловеч.

Законоустановеният период за привършване на инспекцията е 13 май, показват още от приходната организация. Регионалната здравна ревизия в Ловеч също ревизира локалния гробищен парк „ Скобелево “, по отношение на чистотата и проблеми свързани с новоизкопани гробни места, след подаден сигнал и медийни изявления, съобщи за Българска телеграфна агенция и.д. шеф доктор Росица Милчева.

По думите ѝ сигналът е за изхвърлянето на отпадъците и огражденията на гробищния парк. Във връзка с медийни изявления за проблеми с новоизкопани гробни места и приложени фотоси на гробове, цялостни с подпочвени води, от РЗИ са се самосезирали и е проведена цялостна инспекция.

„ Изискали сме от община Ловеч информация, обвързвана с кадастъра, защото в жалбата са посочени два имота, които ние би трябвало целеустремено да проверим “.

Българска телеграфна агенция насочи питане до Община Ловеч дали въпросните имоти са узаконени като част от гробищния парк, който тя стопанисва, само че към момента от там не са дали отговор.

Собственици и чиновници на частните траурни организации в Ловеч желаят преразглеждане на Наредбата за гробищните паркове и построените в тях обредни зали на територията на община Ловеч, както и Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и услуги в частта за траурните действия. Обвиняват в монопол общинската бюджетна активност „ Обреди “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР